Звезда против Осијека први пут после Барија?

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ У ПОТРАЗИ ЗА ПРОТИВНИКОМ

У ПРВОЈ ФАЗИ ПРИПРЕМА НА СЛОВЕНАЧКОМ ТЛУ

        Очекује се да током викенда буде потврђен први пријатељски сусрет најтрофејнијег српског клуба са хрватским од распада Југославије!

        Не буде ли промене плана, Црвена звезда и Осијек ће одмерити снаге у Копру. У случају да меч који би изазвао пажњу јавности буде ипак отказан, тренер Славиша Стојановић биће принуђен да поново изабере неког од словеначких друголигаша.

        Осијек зимује на претпоследњем месту шампионата Хрватске, занимљиво је да је у последњих шест јесењих утакмица ремизирао чак пет пута и убедљиво изгубио од загребачког Динама (1:4).

        Прошле су скоро 23 године од претходног судара Звезде и Осијека. Био је 22. мај 1991, празник на Маракани, последња утакмица фантастичног тима пред пут у Италију, на финале Купа шампиона Европе.

        У карневалској атмосфери, пред препуним стадионом, било је 5:1, а најзанимљивије детаље са тог сусрета можете погледати у приложеном видеу.

        Три гола постигао је Дарко Панчев, по један Владимир Југовић и Дејан Савићевић. Загревање за историјски меч са Олимпиком прошло је на сјајан начин.

        Црвена звезда је од 1991. до данас одиграла свега две утакмице са Хрватима, обе против Интера из Запрешића августа 2005.

        Екипа предвођена тренером Валтером Зенгом славила је убедљиво у оба сусрета и направила прве кораке ка групној фази Лиге Европе.

        Црвена звезда и Партизан избегавали су да заказују мечеве са Хрватима, првенствено из безбедносних разлога.

        Црно-бели имају непријатно искуство од 2003. године, кад су се навијачи Динама и клуба из Хумске сукобили у Швајцарској и прекинули финале „Аква купа“.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари