Звезда поново испала из Европе

СТОЈАНОВИЋ ПОСЛЕ РЕМИЈА СА ЧЕРНОМОРЕЦОМ (0:0) И ЕЛИМИНАЦИЈЕ ИЗ КВАЛИФИКАЦИЈА РЕКАО ДА СПРЕТНИЈИ И СПРЕМНИЈИ ТИМ ИДЕ ДАЉE

          Да је Милијаш искористио пенал у 44. минуту Црвена звезда би имала широм отворена врата да прође треће коло квалификација за Лигу Европе у фудбалу. Међутим, његов шут с беле тачке одбранио је голман Черноморца Безотосни и дотадашњи, а и касније огроман труд „црвено-белих” био је узалудан.

          За утеху, Црвена звезда је играла силовито свих 90 минута, имала је и стопроцентне шансе, као на пример Нинковић у 17. минуту, али украјинска мрежа се ниједном није затресла. Гости су пре тога пропустили своју једину шансу, али је Антонов у 14. минуту промашио гол с десетак метара, иако је испред себе имао само Бајковића.

          Стадион: Ц. звезде. Гледалаца: 45.000 Судија: Соарес (Португалија). Жути картони: Мартиновић, Вешовић (Ц. звезда), Кутас, К. Коваљчук (Черноморец).

          ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић -, Вешовић 7, Младеновић 8, Ковачевић 7, Лазић 7, Мартиновић 8, Печник 6, Савићевић 6 (од 78. Милуновић -), Дауда 7 (од 67. Михајловић -), Милијаш 5 (од 46. Касалица 6), Нинковић 7. Тренер: Стојановић.

          ЧЕРНОМОРЕЦ: Безотосни 9, Кутас 6, Бергер 7, Фонтанељо 7, Андерсон 7, К. Коваљчук 7, Бобко 7, Ријера 6 (од 85. Зубејко -), Самодин 6 (од 80. Диденко), Ђеђе 6 (од 69. Пријомов), Антонов 6. Тренер: Григорчук.

Нинковић: Не бисмо дали гол да смо играли до сутра

 

          Фудбалер Црвене звезде Милош Нинковић изјавио је да је његов тим могао да „игра до сутра“ са Черноморецом и да не постигне гол.

          „Кад лопта неће у гол, онда неће, можете да играте два дана. Не бисмо га дали да смо играли до сутра. Било би нам много лакше да смо дали гол у првом полувремену. Криво ми је што се овако завршило“, рекао је Нинковић новинарима после меча.

          „Требало је да нам се врати још за Бордо од прошле сезоне, а нисмо заслужили ово како радимо и тренирамо. Сада све карте бацамо на првенство, ја сам превасходно због тога и дошао у клуб“, рекао је Нинковић.

          Најзвучније појачање Звезде у овом прелазном року дуго је причао о капитену Ненаду Милијашу и звиждуцима које је добио после промашеног пенала.

          „Навијачи имају право на своје мишљење, али Милијаш оно није заслужио. Он је много дао Звезди, а и није био не знам како лош на овој утакмици. То што су му звиждали је много утицало како на њега, тако и нас. То му је сигурно најтежи тренутак у каријери, а вероватно би и мени био на његовом месту. Овакве ствари никоме не доносе ништа добро, ни играчима ни навијачима“, рекао је Нинковић.

          Капитен није желео да разговара с новинарима и казао је да ће то учинити на тренингу.

          Абиола Дауда оценио је да је резултат из првог меча одлучио победника дуела.

          „Прва утакмица је одлучила, али смо данас играли тако да смо могли да дамо и 10 голова и права је штета што на крају нисмо успели. Ја лично знам да могу боље и трудићу се, бићу стрпљив“, рекао је Дауда.

          Новајлија Новак Мартиновић казао је да тим сада „баца све карте“ на домаћа такмичења.

          „Скупо су нас коштале грешке из прве утакмице, а сад нисмо успели иако смо имали и шансе и игру. Не остаје нам ништа друго него да идемо на титулу и куп, јер немамо више шта да тражимо у Европи“, рекао је Мартиновић.

          Лука Милуновић је казао да се тим борио колико је могао.

          „Одиграли смо квалитетно у оба полувремена и борили се колико смо могли. Стварали смо шансе и остаје жал што нисмо постигли голове. Што се тиче пенала, то је шта би било кад би било, нико од нас не замера Милијашу, такав је фудбал“, рекао је Милуновић.

Стојановић: Нисам Коперфилд, спремнији тим иде даље

 

          Тренер фудбалера Црвене звезде Славиша Стојановић после ремија са Черноморецом (0:0) и елиминације из квалификација за Лигу Европе рекао да спретнији и спремнији тим иде даље.

          „У две утакмице били су спретнији и спремнији. Ми смо имали и данас и у првој утакмици шансе које нисмо реализовали, јер нисмо били сконцентрисани у завршници. То се на овом нивоу не прашта, нема поправног испита. Чернонморец је у другом полувремену знао да сачува резултат, броје се голови и логично је да они иду даље, а ми завршсавамо такмичење“, рекао је Стојановић на конференцији за медије.

          Он је додао да капитена Ненада Милијаша није заменио због промашеног пенала.

          „Због тога се не мења, једноставно смо отишли у офанзивну формацију. Далеко од тога, ја то не радим и промашени пенал није било разлог“, навео је Стојановић.

          На питање да ли је ово издање Звездин максимум словеначки стручњак био је јасан.

          „Не знам, нисам Коперфилд. Јасно је да морамо још да радимо, ускоро почиње првенство. Неопходан нам је нападач, још нека појачања и надам се да ће доћи да нам се не би понављале овакве грешке у завршници“, закључио је Стојановић.

          Тренер Украјинаца Роман Григорчук истакао је да је његов тим елиминисао великог ривала.

          „Јасно је да је ово била тешка утакмица. Задовољан сам, избацили смо јако добар тим. Могло је да буде и другачије, али на крају се све добро завршило за нас“, поручио је Григорчук.

          Жреб парова баража за Лигу Европе биће одржан у петак.

          Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари