Звезда има за чим да жали

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ У ФУДБАЛУ: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БОРДО 0:0

  • Прво полувреме је осоколило „црвено-беле”, па су друго почели још предузимљивије
  • Црвено-бели нису победили, али вероватно нема њеног навијача коме срце није на месту

         БОРДО је важио за фаворита и то остаје и после ове утакмице, јер из Београда одлази с 0:0. Црвена звезда, није победила, али вероватно нема њеног навијача коме срце није на месту.

         С великим интересовањем се очекивало у каквом ће саставу нови тренер послати Звезду на мегдан Бордоу. Јанковић је најавио да неће бити спектакуларних промена и није их било. Али, ставио је до знања да ће мало да промеша карте.

         И, заиста, по именима није било изненађења, али су неки добили нешто другачије улоге. Пошто Касалица није имао право да игра Јанковић и није тражио замену за њега, па је Звезда играла без класичног нападача. Формално је Милуновић био најистуренији, а испомоћ су му били Лазовић и Вешовић. Ту је била рокада у односу на њихово место досад.

         Вешовић је после доста времена поново био на десном крилу, а Лазовић је прешао на лево. С њим је по тој страни био Димитријевић, Миловијевић је био везни халф, а Мијаиловић је био мало даље од Звездиног гола.

         Француски тим је почео отворено, али није успео да наметне своју вољу Звезди.

         „Црвено-бели” су без страхопоштовања ушли у меч, а како је време одмицало све више стицали самопоуздање, па су почели и да прете. У 35. минуту је француски голман први пут био на мукама. Димитријевић је правовремено упослио Лазовића, пред њим се отворио брисани простор, он је кренуо корак два и када му је противнички играч кренуо у сусрет пуцао из све снаге. С обзиром да му је пола гола било заклоњено шутирао је у ону непокривену половину. Међутим, и Карасо је све то видео, па је на време кренуо у своју десну страну таман да крајњим напором заустави Лазовићев ударац. Лопта се одбила на пет метара од његовог гола, створила се гужва, али је Моријано без много премишљања избацио лопту. У првом делу је Лазовић још једном опробао ударац, али је она отишла поред гола.

         Бордо је у првих 45 минута имао само једну прилику, а до ње је дошао захваљујући неуспелој офсајд-замци Младеновића. На срећу, пољски репрезентативац Обрањак је са седам-осам метара, иако потпуно сам, пребацио пречку.

         Прво полувреме је осоколило „црвено-беле”, па су друго почели још предузимљивије. У 50. минуту је Милуновић, истина усамљен, али у опасној зони примио лопту, борио се с тројицом чувара, двојицу је надмудрио, међутим, трећи је панично отклонио опасност.

         Два минута касније могло је више да се извуче после грешке Бордоовог левог бека. Лазовић је потпуно сам утрчао по десној страни, између њега и Милуновића у срцу шеснаестерца био је само један противнички играч, уследио је центаршут по земљи, али је Карасо осетио када треба да напусти гол-линију, бацио се и ухватио лопту испред Милиновића. Уз мало више присебности Звезда је могла лако да дође и до гола

         Раздобље игре на средини на средини терена прекинуто је у 73. минуту. Из слободног ударца, по средини гола, али са тридесетак метара, Обрањак је убацио лопту у срце казненог простора. На њу су полетели Јовановић и Бајковић. Звездин голман је избио лопту, али није могао да избегне судар са својим центархалфом. Лопта је пала право на ноге Обрањаку, који ју је као из катапулта вратио оданде одакле је и дошла. Бајковић је испољио изузетно владање ситуацијом. Прескочио је свог саиграча, који је лежао и одбио лопту која је као ђуле ишла право у гол. После тога је и он остао на земљи, али с олакшањем – мрежа је сачувана, а ускоро су, после лекарске помоћи, и он и Јовановић наставили утакмицу.

         Када је у 77. минуту ушао Асамоа уместо Лазовића, Милуновић је прешао на своје место на лево крило. И само који минут касније Звезда је извела контранапад, лопта је дошла баш до Асамое, али он као да није био спреман за такав развој догађаја.

         После тога се отео можда још јачи уздах навијачима Звезде. Младеновић је убацио лопту с леве стране десном ногом, на њу је стартовао Мирић, али је на пет метара од гола није захватио. Она је одскочила, преварила Карасоа, међутим овога пута је имао срећу.

         Стадион: Ц. звезде. Гледалаца: 30.000. Судија: Маљенко (Шпанија). Жути картони: Јовановић, Миливојевић (Ц. звезда), Сане (Бордо)

         ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић 8, Микић 7, Младеновић 6, Миливојевић 7,  Максимовић 7, Јовановић 8 (од 84. Спајић –), Вешовић 6 (од 58. Мирић 6), Мијаиловић 6, Милуновић 7, Димитријевић 8, Лазовић 8 (од 77. Асамоа –). Тренер: Јанковић.

         БОРДО: Карасо 9, Маријано 7, Тремулина 6, Сане 7, Сијани 8, Планис 7, Калфала 6 (од 55. Дијабате 6), Обрањак, Гуфран (од 87. Нгуено –), Сертик, Морис-Беле 6 (од 80. Жози –). Тренер: Жило.

         (Политика)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари