За огроман дуг Црвене звезде нико не одговара...

КО ЋЕ ДА УЛОЖИ НОВАЦ У КЛУБ, КОЈИ ПРЕМА РЕЧИМА ПРЕМИЈЕРА, ДУГУЈЕ ЧАК 50 МИЛИОНА ЕВРА, А НИЈЕ ЈАСНО НИ КО ЈЕ ВЛАСНИК СТАДИОНА?

Пише: Милорад Бјелогрлић
 

           „Дужан и Богу и народу”. Ова стара народна узречица у Србији се обично употребљавала за немарног попа који је проћердао силне паре за обнову сеоске цркве.

           Е, такво недомаћинско пословање траје већ годинама у Љутице Богдана 1. Црвена звезда је дужна фудбалерима који су после шест година донели шампионску титулу, Црвена звезда је дужна запосленим у клубу, Црвена звезда је дужна бившим играчима, Црвена звезда је дужна некадашњим тренерима, Црвена звезда је дужна и Свевишњем због низа погрешних потеза и олако прокоцканог угледа….

           Лош глас о Звездином катастрофалном пословању минулих година се чуо далеко, све до Ниона, одакле је у петак стигла, може се слободно рећи, заслужена казна. Шампион Србије је избачен из Европе и неће играти у квалификацијама за Лигу шампиона.

           Многи тврде да је најбољи и једини начин да Црвена звезда изађе из дугогодишње агоније, приватизација.

           Међутим, поставља се питање који ће то „газда” да уложи огроман новац у клуб, који према речима премијера Александра Вучића, дугује чак 50 милиона евра.

           Осим тога, није јасно дефинисано ни на чијем се земљишту налази Маракана, ко је власник стадиона - држава или клуб. У тако недефинисаној ситуацији са толиким дугом нико „нормалан” неће да уложи ни један једини евро у такав клуб.

           Шта ће после ове бруке бити време ће показати. Да ли ће неко поднети оставку остаје да се види, али једно је већ сада јасно. Просто је несхватљиво да за огроман дуг који је годинама „надозиђиван” нико не одговара.

           И у далеко богатијим земљама него што је сиромашна Србија 50 милиона евра је огроман новац.

           Неко мора да одговара за катастрофално пословање свих ових година. Постоје писани трагови ко се све налазио на челу клуба у минулом периоду.

           Ко је узимао неповољне кредите, ко је давао лажна обећања приликом потписивања уговора…

           Није ваљда да су 50 милиона евра „појели комарци”. Алави неки „комарци”!

           Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари