Управа ФК Црвена звезда дала Караџићу рок од 30 дана - да се сам повуче

ПОСТАВЉА И ПИТАЊЕ: ДА ЛИ ЈЕ СТАЊЕ У КОМЕ ЈЕ ЗВЕЗДА САМО ЗБОГ БИВШИХ УПРАВА ИЛИ ИМА И ИНДИРЕКТНОГ УТИЦАЈА САВЕЗА?

Томислав Караџић

  • „Раније је Звезда дала рок Караџићу да нешто промени или да поднесе оставку. Ништа се није променило и због тога инсистирамо на оставци. Послаћемо му допис о томе и џентлменски ћемо му дати рок од 30 дана. Очекујем да клуб као што је Црвена звезда добије подршку комплетне фудбалске Србије“, рекао је в.д. генералног секретара клуба Звездан Терзић

        УПРАВНИ одбор фудбалског клуба Црвена звезда данас је поново затражио да председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић поднесе оставку на ту дужност.

        На састанку УО једногласно је одлучено да се Караџићу да рок од 30 дана да поднесе оставку, а повод за такву реакцију је незадовољство управе ‘црвено-белих’ суђењем на првенственој утакмици против Напретка у Крушевцу, која је у суботу завршена без голова (0:0).

         „Разматрали смо актуелна питања везана за рад клуба и донели одлуку да се упути захтев пред ФСС да председник Караџић поднесе оставку и да распише изборе на свим нивоима“, рекао је в.д. председника Црвене звезде Светозар Мијаиловић, а преноси клупски сајт.

        В.д генералног секретара Црвене звезде Звездан Терзић казао је да ће клуб направити добру стратегију и да овог пута неће стати као што је учинио прошле године.

         „Раније је Звезда дала рок Караџићу да нешто промени или да поднесе оставку. Ништа се није променило и због тога инсистирамо на оставци. Послаћемо му допис о томе и џентлменски ћемо му дати рок од 30 дана. Очекујем да клуб као што је Црвена звезда добије подршку комплетне фудбалске Србије“, рекао је Терзић.

        Он је нагласио да је познато да Црвена звезда има своје проблеме, и да овим не жели да их сакрије од јавности.

         „Не бих желео да јавност стекне утисак да ми нападом на Караџића желимо да сакријемо сопствене проблеме. Не, свесни смо ситуације у којој је клуб. Свесни смо и да у Крушевцу нисмо одиграли како треба, али то је посао за стручни штаб. Клуб је у завршној фази израде стратегије за финансијску стабилизацију, подмлађивање тима и освајање титуле. Освајање титуле је последња ставка, јер она није примарна у овој ситуацији. Свакако ћемо се борити и за њу, али не желимо да нас краду и да нам одузимају ту шансу“, закључио је Терзић.

        Члан УО црвено-белих Слободан Бабић навео је да би клуб поставио питање стања фудбала у Србији „и да није било Крушевца“.

         „Видели сте како изгледа терен на којем је репрезентација Србије играла против Француске. Зашто људи овде не могу да уживају у фудбалу? Да ли су услови регуларни? Много људи мисли да нису. Да ли је стање у коме је Звезда само због бивших управа или има и индиректног утицаја Савеза?, запитао је Бабић.

        Председник СД Црвена звезда Петар Шкундрић објаснио је, између осталог, због чега навијачи Црвене звезде не иду на утакмице репрезентације Србије.

         „У Крушевцу ни Роналдо не би могао да покаже своје умеће. Звездини навијачи у великој мери на утакмице репрезентације не иду и због односа Савеза према нашем клубу“, рекао је Шкундрић.

        Члан УО Црвене звезде Божидар Церовић прокоментарисао је лоше стање у Суперлиги Србије.

         „Наша лига спада у једну од најслабијих лига у Европи, а такође ни репрезентација нема успеха. Савез се налази у летаргији из које се мора тргнути и почети да ради на школовању својих кадрова. Довољно је да упоредите друге спортове и њихове савезе са фудбалским Савезом и доћи ћете до закључка да организација не ради добро“, рекао је Церовић.

        Због незадовољства радом ФСС Црвена звезда је прошле године затражила хитну оставку Караџића и запретила иступањем из националне Суперлиге.

        Тањуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари