UEFA: Звезди 14 дана да достави документацију

ЧОВИЋ РЕКАО ДА ЈЕ ОДЛУКА ЕВРОПСКЕ ФУДБАЛСКЕ УНИЈЕ

ДА ЦРВЕНО-БЕЛИ ИГРАЈУ НА ЕВРО СЦЕНИ ВЕЛИКИ ПОДСТРЕК

Играчи Црвенe звезде

         Црвена звезда није избачена из Европе, али поступак није завршен, већ је UEFA дала клубу рок од 14 дана да достави додатну документацију и аргументе у својој одбрани.

         Иако ствар није завршена, односно елиминација из Европе и даље виси над клубом, из Ниона су стигли позитивни сигнали, с обзиром на то да клуб није сасечен и по кратком поступку суспендован, као што се то догодило у случају појединих других клубова у Европи.

         Пред Комитет UEFA у Ниону изашли су генерални секретар Црвене звезде Миодраг Зечевић и његов помоћник Стефан Пантовић, потпомогнути генсеком ФСС Зораном Лаковићем

         Потпредседник фудбалског клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да је одлука Европске фудбалске уније (UEFA) да црвено-бели играју на евро сцени велики подстрек да се што пре реше сви проблеми.

         „Велики подстрек је то сто је фактички одбијена жалба UEFA. Иза тога стоји велики рад, наравно да смо могли неке ствари и боље да урадимо, али да не ламентирамо, већ да у периоду испред нас хитно предузмемо одређене мере, знају се које, да не дођемо у сличну ситуацију“, рекао је Човић новинарима на Малом Калемегдану, где је кошаркашки клуб прославио славу - Ђурђевдан.

         Према његовим речима направљен је важан корак, пре свега јер је клубу „висио мач над главом“.

         „Нарочито је тешко што то вучемо из неких прошлих времена, одлука је добра, даје нам простор за оптимизам, али и још већу обавезу да урадимо оно што нисмо у 2013. години“, навео је Човић.

         Он не крије да у клубу нема пара, али сматра да је управо због тога Звезда јединствен пример у Европи и свету.

         „Мислим да ћемо бити јединствени, као неко ко је у таквој ситуацији и уз константан притисак да нас неко стално гура освојимо прво место. Нека то буде додатни подстицај да решимо све проблеме, не само у фудбалском, него и у осталим клубовима, где ситуација није пуно боља“, закључио је Човић

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари