UEFA избацује Црвену звезду из Суперлиге?

ПОСЛЕ ИЗБАЦИВАЊА ИЗ ЕВРО-КУПОВА, ИЗ НИОНА МОГАО БИ ДА СТИГНЕ

ЈОШ НИЖИ УДАРАЦ, ОШТРУ КАЗНУ МОГАО БИ ДА ДОБИЈЕ И ФСС

„Маракана“

        Фудбалски клуб Црвена звезда могао би због енормних дуговања својим бившим играчима, тренерима, запосленима, али и клубовима из којих су фудбалери довођени, да добије још јачи ударац од UEFA од оног који је довео до одласка председника Драгана Џајића у јуну 2014. године.

        После елиминације из евро-купова, UEFA би овог пролећа могла да донесе још ригорознију одлуку: да славни српски клуб избаци у Прву лигу Србије, све и да црвено-бели одбране титулу првака освојену у сезони 2014/15.

         „Информер“ у броју од петка пише да је то реалан сценарио уколико актуелно руководство Црвене звезде до 31. маја не исплати чак 11,8 милиона евра дуга према горе наведенима!

        Уистину, први наредни сусрет са агентима Европске куће фудбала је 31. марта, али ће одлука, као и пре годину дана, бити донета после ултимативног састанка заказаног за 31. мај.

         „Прошле године је Звезда због неисплаћених дугова избачена из Европе, а ФСС једна избегао казну зато што јој је издао лиценцу за такмичење (условну, прим. аут). Савезу је из UEFA јасно стављено до знања да ће се суочити са ригорозним казнама уколико Звезди изда лиценцу за такмичење у Суперлиги и Европи за наредну сезону, а црвено-бели у међувремену не измире сва дуговања“, наводи неименовани извор „Информера“.

ДА ЛИ ФК ПАРТИЗАН ДУГУЈЕ „ЗЕЛЕНАШИМА“?

         „Евентуална санкција могла би да буде избацивање свих српских клубова и репрезентативних селекција из европских такмичења на неколико година“, наводи исти извор.

        Звезда за UEFA лиценцу мора да плати 11,8 милиона евра, од чега 600.000 евра износи и дуг за порез, који у Ниону такође желе да види намирен.

         „Немам коментар, али ништа у животу не може више да ме изненади“, био је коментар потпредседника Ивице Тончева, јединог који је желео да да било какав одговор поводом ових тврдњи.

         „Ако не буде могла да добије лиценцу за Суперлигу, Звезда ће морати да тражи лиценцу за Прву лигу Србије. Критеријуми за такмичење у том рангу скоро и да не постоје. Ипак, надам се да се то неће догодити и да ће Звезда решити проблеме“, рекао је за „Информер“ комеар за такмичење у Суперлиги Србије, Бранислав Делић.

        Рачун ФК Црвена звезда у константној је блокади већ 441 дан, а укупан износ дуга бившег првака Европе и света износи 52 милиона евра.

        Може ли Црвена звезда да се извуче овог пута или јој прети сценарио за који су многи, још на почетку финансијске дубиозе пре пет-шест година, тврдили да би био болан, али користан? Сазнаћемо релативно брзо...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари