У Пиониру 6.000 делија

Кошаркаши Црвене звезде победили у Београду екипу Загреба резултатом 87:74

* У последњој четвртини одлично су одиграли Немања Недовић, који је у том делу игре постигао седам поена, и Сава Лешић. Њих двојица су погодили скоро све важне шутеве и обезбедили Црвеној звезди заслужену и важну победу

         БЕОГРАД, (ФоНет) - У утакмици 21. кола регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду екипу Загреба резултатом 87:74 (25:23, 25:20, 14:16, 23:15) и са учинком од девет победа и 12 пораза остала на десетом месту.

         Управа црвено-белих одлучила је да за ову утакмицу улаз буде слободан и показало се да је то био одличан потез, јер је око 6.000 навијача пружило тиму велику подршку када се у последњој четвртини сусрет "ломио".

         У првој четвртини екипе су се смењивале у вођству, а тако је било до средине друге четвртине, када су црвено-бели успели да се "одлепе" на десет поена разлике - 44:34. У трећој четвртини гости из Загреба успели су да се приближе и на један поен, а одлука је пала у последњих десет минута, када су изабраници Светислава Пешића одиграли најбоље.

         Срећна околност за Црвену звезду била је што је најбољи играч утакмице, центар Загреба Марио Касум, био оптерећен личним грешкама, па је у другом полувремену доста времена провео на клупи. Са 31 поеном и десет скокова он је био нерешива енигма за црвено-беле.

         У последњој четвртини одлично су одиграли Немања Недовић, који је у том делу игре постигао седам поена, и Сава Лешић. Њих двојица су погодили скоро све важне шутеве и обезбедили Црвеној звезди заслужену и важну победу.

         Црвена звезда: Човић, Цветковић 3, Илић 8, Лазић 5, Недовић 12, Лешић 15, Суботић 3, Николић, Томас 12, Милутиновић 2, Б. Поповић 10, П. Поповић 17.

         Загреб: Мулаомеровић 12, Машић 8, Халиловић, Бабић, Касун 31, Маркота 8, Ранчић 7, Простран, Ожболт 3, Рикић, Шарић 5, Хејтвелт.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари