Томислав Караџић: Има наде за Црвену звезду...

ИЗЈАВИО ДА ПОСТОЈИ ШАНСА ДА ЦРВЕНО-БЕЛИ БУДУ ПОМИЛОВАНИ

НАКОН ДУГОГ РАЗГОВОРА СА ЧЕЛНИКОМ UEFA У БРАЗИЛУ

Томислав Караџић

         Као гром из ведра неба одјекнула је у петак поподне вест да је Европска фудбалска федерација избацила Црвену звезду из квалификација за Лигу шампиона због кршење правила финансијског фер-плеја.

         И док у Србији сви жале због те одлуке, челни људи Фудбалског савеза наше земље одмах су прионули на посао и разговарали са челником те организације око евентуалног помиловања клуба из Љутице Богдана.

         Председник ФСС Томислав Караџић и генерални секретар Зоран Лаковић искористили су прилику да током пријатељског меча Србије и Бразила у Сао Паолу разговарају са првим оперативцем УЕФА Ђанијем Инфантином.

         „Предочили смо генералном секретару УЕФА каква је ситуација у Србији и у нашим клубовима. Прецизно смо му саопштили какви су проблеми, пре свега Црвене звезде. Од њега смо добили чврсто обећање да ће УЕФА још једном добро сагледати целу ситуацију, а посебно када је статус црвено-белих у питању“, изјавио је за „Спорт“ Караџић.

         Председник ФСС је истакао после разговора са Ђанијем Инфантином да је оптимиста по питању промене одлуке УЕФА.

         „Можда се некоме шансе за преокрет чине минималне, али мој лични утисак је да је има наде за помиловање“, додао је Караџић после готово једночасовног разговора са генсеком УЕФА.

         А како тренутно стоје ствари? Црвена звезда има десет дана за жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани, а ФСС у међувремену мора да пријави учеснике за европска такмичења наредне сезоне, чији је жреб заказан за 21. јуни. Суд у Лозани би евентуалну жалбу Звезде решавао по хитном поступку, па би цео процес требало да буде окончан два или три дана пре жреба. Дакле, постоје шансе да Звезди казна буде укинута, али, такође, и да актуелну учини још тежом. Нема сумње да ће наредних дана све очи бити упрте у Љутице Богдана...

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари