Станојевић: Звезда ће играти искључиво на победу

ПОСТОЈИ МНОГО ФАКТОРА КОЈИ ЋЕ ОДЛУЧИТИ ДЕРБИ, МИСЛИМ ДА ЋЕ ПСИХОЛОШКИ МОМЕНАТ БИТИ ПРЕСУДАН, КАЖЕ ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

Славиша Стојановић

        Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је данас да његова екипа неће калкулисати у 146. вечитом дербију са Партизаном и играти на бод, већ искључиво на победу, која би црвено-беле довела близу освајање шампионске титуле.

        - Дерби је посебна утакмица, са посебним емоцијама, свесни смо тежине меча и квалитета противника, али и шта она носи. Надам се да ћемо испунити оно што се од нас очекује. Звезда увек има императив победе, ситуација је лакша због бодовног салда, али то не мења чињеницу да идемо на победу - рекао је Стојановић на конференцији за медије.

        Стојановић је истакао да очекује агресивну игру Партизана, који ће од почетка кренути нападачки.

        - Сигурно је да ће им изостанак Илића бити хендикеп, он је врхунски играч, даје другу димензију игри Партизана. У одличној је форми, али исто тако мислим да Партизан има добрих алтернатива за њега - рекао је Стојановић.

        Он је додао да ће Нигеријац Абиола Дауда сигурно пропустити дерби због повреде коју је зарадио на мечу против Спартака у Суботици.

        - Постоји много фактора који ће одлучити дерби, мислим да ће психолошки моменат бити пресудан. Овакве утакмице се добијају на свим деловима, али и ван терена. Ако то испунимо, бићемо на добром путу. Ако уђемо у меч да хоћемо бод, тешко ћемо га освојити. Титула би била највећи успех у мојој каријери - рекао је Стојановић.

        Он је додао да има недоумице око састава, који ће се супроставити Партизану.

        Капитен црвено- белих Ненад Милијаш сматра да фаворита у дербију нема и да екипе имају пођеднаке шане.

        - Ово је најтежа и најлепша утакмица у сезони, на корак смо од циља. Прва меч лопта, али неће бити лако. Размишљамо позитивно, дерби може да одлучи један детаљ, као и појединац. Лично волео бих да то буде Дарко Лазовић. Мислим да имамо већи притисак него јесенас јер смо ближи титули. Јесте да нам одговара нерешен резултат, али нико од нас не зна да игра тако - рекао је Милијаш.

        Конференцији је присуствовао и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, који је промовисао акцију „Стоп мржњи“. Играчи оба тима ће на сутрашњој утакмици на терен изаћи са мајицама и поруком „Не мржњи“.

        - Надам се да ова акција неће бити последња, знамо колико смо имали инцидената у последње време, али желимо сутра да покажемо свету да смо спортска нација - рекао је Перуничић.

        Утакмица се игра сутра од 19 сати на стадиону у Хумској.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари