Рајевац већ „виђен“ као Пинтов наследник

ИСКУСНИ СТРУЧЊАК ПРВИ КАНДИДАТ ЗА ТРЕНЕРА ЦРВЕНО-БЕЛИХ

ПОСЛЕ ОСТАВКЕ РИКАРДА СА ПИНТА

        РАЗОЧАРАНИ Рикардо Са Пинто изгубио је стрпљење и само два дана од почетка припрема поднео неопозиву оставку на место тренера Црвене звезде. Португалац се опростио од играча и саопштио разлоге за овакав потез управи клуба, која очигледно није била неспремна и затечена. Наиме, на „Маракани“ су, према сазнањима „Новости“, већ ступили у контакт с Милованом Рајевцем и искусни стручњак већ је „виђен“ као Пинтов наследник.

       Информација да је Рајевац први „пик“ за тренера по навици се појавила већ у првим минутима по сазнању да ће у Љутице Богдана поново мењати шефа стручног штаба. „Дежурног кандидата“ током последње три године ни овај пут није могло да мимоиђе везивање уз црвено-беле, али се већ током поподнева испоставило да је овај пут далеко озбиљније и ближе реализацији него када се помињао као „супарник“ Роберту Просинечком, Александру Јанковићу, па чак и зимус када је довођен Пинто.

       Звезда је преко посредника већ ступила у контакт с Рајевцем, који је свестан да му је са 59 година ово вероватно и последња шанса да самостално води клуб у којем је радио 2004. Тада је био помоћник Љупка Петровића, а затим и на две утакмице био први тренер, као прелазно решење до ангажовања Ратка Достанића. Међутим, није само Рајевац био у комбинацији, пошто су са „Маракане“ још почетком јуна реаговали на вест да је Валтер Зенга раскинуо сарадњу с Ал Насром из Дубаија. Тренер који је 2006. довео Звезду до дупле круне није био незаинтересован, али је после консултација с породицом (пре свега супругом Ралуком) одбио позив из Београда.

       Челници Звезде контактирали су и Миодрага Божовића, који се такође у неколико наврата спомињао као кандидат за клупу црвено-белих. Међутим, самим тим што је сачувао Ростов у елити, „Гроф“ је остварио предуслов за наставак сарадње с руским клубом.

       Четврти и последњи који је претходних дана фигурирао као кандидат је Зоран Филиповић. Према садашњем стању ствари, чувени голгетер Црвене звезде могао би да избије у први план једино уколико се преговори с Рајевцем закомпликују и крену у нежељеном смеру. Али, информације из извора блиских „Маракани“ указују ка позитивном расплету четвртог покушаја да Милован Рајевац дође у Црвену звезду.

ДВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ПОСЛА

       РАЈЕВАЦ се прославио 2010, предводећи репрезентацију Гане до четвртфинала СП у Јужној Африци. Откако се 8. септембра 2010. растао с афричким послодавцима, каријеру је наставио у саудијском Ал Ахлију који је напустио у фебруару 2011. због позиције селектора Катара. Међутим, у земљи домаћину СП 2022. задржао се кратко, пошто је у августу исте године добио отказ после разочаравајућих пораза од Индије и Вијетнама. Од тада Рајевац је без посла, иако је пре годину и по постојала могућност да преузме национални тим Египта.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари