Пикси: Џаја је оробио Црвену звезду

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ЖЕСТОКО ОПТУЖИО БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА

ДА СЕ „УГРАЂИВАО“ У ТРАНСФЕРЕ ИГРАЧА

Драган Стојковић и Драган Џајић

        Драган Стојковић Пикси изјавио је да је Драган Џајић узео део новца од продаје Николе Жигића Расингу из Сантандера.

        Он је у интервјуу за „Информер“ открио детаље тог трансфера, који је обављен у августу 2006. године и открио да је добар део тог новца завршио у Џајићевом џепу.

         „Џајић је док је био председник клуба менаџеру Милану Ћаласану препустио 50 одсто права од продаје Жигића, уз договор да половину од будућег трансфера високог голгетера поделе међусобно. Видео сам и SMS поруке које је Џајић послао Ћаласану и које то потврђују“, испричао је Пикси.

СИСТЕМ 50-50 СА МЕНАЏЕРИМА

        Он је објаснио да је Џајић имао „дилове“ са менаџерима. „Ћаласан је пре мог доласка склопио договор са Џајићем, и са тим немам никакве везе. Џајић је установио у Звезди ту поделу права од продаје играча са менаџерима по систему 50-50. Тако је било и са трансфером Милана Бишевца, који је износио 3,8 милиона евра. Џајић је то исто одрадио само са Ацом Булићем. Ја то нисам радио, нити би то икада радио. Међутим такве уговоре које сам затекао у клубу морао сам да поштујем“, објаснио је Стојковић.

        Детаљно је описао као је изгледао трансфер Жигића.

         „Пристали смо да га продамо за шест милиона евра. Пет одсто од те суме, односно 300.000 евра, отишло је Жигићевом матичном клубу, тако да је остало 5,7 милиона евра. Договорена је динамика исплате: прва транша, септембар или октобар 2006, износи 1,7 милиона евра, друга транша за годину дана 1,4 милиона евра, а затим трећа и четврта рата по 1,3 милиона евра. Звезда је била дужна да ос сваке рате 50 одсто да Ћаласану. С обзиром на кредите и ненормална задужења које сам наследио, успели смо да му платимо само један део од те прве рате. Ако се добро сећам, од 850.000 евра, колико је требало да му дамо, уплатили смо му 500.000 евра или 550.000 евра“, изјавио је Стојковић.

        Он је објаснио и да је Џајић причао медијима да је Звезду оставио у плусу, а то је била лаж.

         „Као председник сам 15. јула 2006. добио информацију из финансијске службе да је нето кредитно задужење клуба било 7.825.000 евра, а онда после само два месеца да је тај дуг око 11 милиона. Померио сам столицу уза зид да не бих пао! Питао сам се одакле још три милиона евра... А у међувремену су стигле неке фактуре, једна на пример од 105 милиона динара, коју је послало неко грађевинско предузеће“.

         „Тај кредит од 7.050.000 евра Џајић је узео месец и по дана пре мог доласка у клуб, у мају 2006. Каматна стопа износила је 17 одсто, што је потпуно ван памети. Постојао је, међутим, и краткорочни кредит код Комерцијалне банке од милион евра - иста прича, камата од 16 или 17 одсто. Човек из Меридијан банке ми је дословце рекао: Џајића нико није тукао по ушима да узима такав кредит. Ми смо саопштили наше услове, а он је рекао да га ништа не занима и да му је новац неопходан“, рекао је Стојковић и објаснио да је Џајић само фиктивно напустио Звезду у октобру 2005. а све време је обављао посао председника.

          „Физички је напустио Љутице Богдана у октобру 2005, али се водио као председник све док ја нисам дошао. Нигде у Звездиној документацији није постојала његова оставка. Није постављен ни нови председник ни вршилац дужности, већ некаква комисија, а уствари је Џајић све време водио клуб од куће“!

         Џајић је, објашњава Пикси, износио лажи.

          „Шокирао сам се када сам чуо да је Џајић у медијима говорио да је оставио Звезду у плусу од два милиона евра. Тврдим да је то лаж! То је брука и срамота! Брука за медије који то пишу и за људе који у то верују“, истакао је бивши Звездин председник и рекао да је највећа грешка што одмах са свим тим подацима није изашао у јавност.

          „Требало је одмах јавно да кажем колики ме је дуг сачекао. међутим знао сам, да ако то урадим, морати директно да прозовем Драгана Џајића. А имао сам велики респект према њему и зато сам одлучио да ћутим“, додао је Стојковић и поновио да је Звезда, када је он одлазио, дуговала између 12 и 13 милиона евра.

          „Сада ме оптужују да је да сам задужио клуб за 15 или 20 милиона евра. Па то је научна фантастика“, изјавио је Пикси.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари