Oдбрана постала проблем за Лалатовића

ПРОТИВ НАПРЕДКА СПАСИО НАС РАЈКОВИЋ, СТАБИЛНОСТ У ТИМУ ПОРЕМЕТИЛА И ПОВРЕДА ЛУКОВИЋА, КАЖЕ ДУШАН АНЂЕЛКОВИЋ

Душан Анђелковић и Ненад Лалатовић

        Јесенас је одбрана била цементирана на челу са голманом Предрагом Рајковићем и знали су дефанзивци, да много помогне остатку екипе, а изгледа да у другом делу дошло до проблема за шефа Ненада Лалатовића, који свакако и због ове фазе игре има (не)саницу. Олако је на шест мечева „чак” пет пута матиран голман црвено-белих, док се укупно после првог дела сезоне, само једна лопта више нашла у мрежи клуба из Љутице Богдана. Новајлије су два бека Милош Цветковић и искусни Душан Анђелковић.

        - Подбацили смо у Новом Пазару и нема алибија за пораз. Сматрам да смо могли да имамо мирну завршницу, после првог полувремена, а нисмо успели да погодимо и сурова казна је била неизбежна по фудбалским правилима - каже Анђелковић.

        Битан задатак није решен због сопствених пропуста.

        - Хтео сам да помогнем напред, када није ишло и један покушај је ухватио голман. Мислим да сви нисамо били на нивоу, а одговорност је подједнака.

        Јурећи резултат противници лако долазе у завршницу.

        - Сличан проблем се десио против Напретка. Тада нас је спасио Рајковић и свакако да је неку стабилност у тиму пореметила и повреда Луковића, који је требао да буде вођа. Идемо даље са циљем да се вратимо на победнички колосек - закључио је Анђелковић.

        Чинило се да искусни Саво Павићевић и његов колега Дарко Лазић у тандему могу да изнесу и други део сезоне као прошле године, али изгледа да им је потребан „одмор”. Ротација је пожељна и свакако да шансу чекају млађе снаге Вукашин Јовановић и Мамаду Мбођ. Овај тандем је хваљен да напредује, да имају квалитет, добро раде на тренинзима ... Можда је тренутак да се ризикује и на тај начин реши евидентан проблем.

        На крају фали и агресивност у везном реду и прва линија се лако пробија, што је стално упозоравао са клупе Лалатовић. Појединци нису у форми и види се из авиона да не могу боље, а Црвеној звезди је потребна успешнија формула у преосталих девет мечева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари