Нинковић: Најбитније је да победимо у суботу

МОРАМО МАКСИМАЛНО ОЗБИЉНО ДА ПРИСТУПИМО УТАКМИЦИ С РАДНИЧКИМ, А КАДА ЈЕ ТАКО, НИЈЕДНА ЕКИПА У ЛИГИ НАМ НЕ МОЖЕ НИШТА - КАЖЕ ВЕЗИСТА ЗВЕЗДЕ

Милош Нинковић

         Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да његов тим не сме да потцени ниједног ривала и да ће за тријумф против Радничког из Крагујевца, девети у низу, морати да одигра много боље него против Напретка у претходном колу.

         - Нови испит и ново доказивање за нас, морамо да одиграмо много другачије и боље него против Напретка, јер Раднички из Крагујевца има искусне и добре играче који могу да искористе лош дан противника. Желимо да одиграмо свих 90 минута сконцентрисано и остваримо победу. Не смемо никога да потценимо - рекао је Стојановић на конференцији за медије на стадиону „Маракана”.

         Он се осврнуо на позицију десног бека која је остала упражњена јер Марко Петковић паузира због добијених картона.

         - Имам пар алтернатива, мислио сам да игра Павићевић, али бисмо онда на штоперској позицији имали проблем. Крнета је енигма, у петак ће се виши знати о његовој повреди, јер су лекари имали различита мишљења. Мартиновић сигурно пропушта меч због повреде ребара, док Келхар и Павићевић нису тренирали пуним интезитетом ове недеље, али ће играти - рекао је Стојановић.

         На питање новинара зашто Звезда има осцилације и периоде лоше игре током мечева, Стојановић је рекао:

         - Не играмо у одређеним периодима како желимо, то је проблем психичке баријере. На пријатељским утакмицама и тренизима је боље, морамо то да отклонимо што пре и заиграмо опуштеније.

         Стојановић је додао да га не занима превише податак да ће евентуалном победом против Радничког, деветом у низу ове сезоне, клуб остварити трећи најбољи учинак када су узастопне победе у питању.

         Повратник у тим после повреде Милош Нинковић изјавио је да црвено-бели морају озбиљно да схвате све противнике до краја сезоне.

         - Не можемо никога да победимо са пола снаге, морамо максимално озбиљно да приступимо утакмици, а када је тако, ниједна екипа у лиги нам не може ништа. Најбитније је да будемо први, да победимо, а онда ће другопласирана екипи бити под притиском јер свој меч играју у недељу. Волео бих да о титули одлучи вечити дерби, али мислим да је могуће да Црвена звезда победи све утакмице до краја - поручио је Нинковић.

         Утакмица 19. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Радничког из Крагујевца игра се у суботу од 17 сати.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари