На „Маракани“ ће се слушати ЕКВ

СЛАВИША СТОЈАНОВИЋ СВИРА ГИТАРУ, НАПИСАО ЈЕ КЊИГУ ПОСВЕЋЕНУ БЕНДУ ЕКВ
A КАО ИГРАЧ ОДБИО ДА ПРЕЂЕ У ОЛИМПИЈУ ЈЕР СУ ТРАЖИЛИ ДА СКРАТИ ДУГУ КОСУ

        После неколико напетих и неизвесних дана Црвена звезда је у понедељак увече коначно и званично саопштила да ће екипу убудуће водити Славиша Стојановић, словеначки тренер родом из Србије.

       С обзиром на то да је доскорашњи селектор комшијске државе мало познат нашој јавности, потрудили смо се да нешто више о њему сазнамо од словеначких колега. И дошли смо до занимљивих информација о 43-годишњем стратегу.

       Велики је поштовалац рок музике, одлично свира гитару, а међу његове омиљене бендове спадају „Metallica“, „Тhe Cure“ и београдски ЕКВ, којем је чак посветио књигу! Као омиљене песме Екатарине велике издваја „Синхро“ и „Очи боје меда“.

       Стојановић је играчку каријеру провео у Словану, Љубљани, Цељу и Вевчеу, али ју је због повреде колена рано окончао. Већ са 29 година посветио се послу тренера.

       Наводно, средином деведестих година љубљанска Олимпија звала га је у своје редове, али је услов био да скрати дугу косу. Стојановић је то одбио и тако пропустио прилику да постане играч тада најјачег словеначког клуба. Једном се нашао и на ширем списку репрезентације за пријатељски турнир на Кипру, али није ушао међу 20 одабраних.

       Дипломирао је ДИФ и неколико година радио као професор физичког васпитања у средњој школи, а тренерско знање, између осталог, стицао је у Барселони учећи од Френка Рајкарда, са којим је још у добрим односима.

       Tренерску каријеру почео је у млађим категоријама Слована, а највеће успехе остварио је водећи Домжале. Након што је клуб увео из Друге у Прву лигу два пута је био други, а онда и два пута шампион Словеније.

       Три пута је проглашаван за најбољег тренера сезоне, после чега је добио позив италијанске Аталанте, али је одлучио да са Срећком Катанецом оде у Дубаи.

       Важи за тренера који воли чврсту и дисциплиновану игру.

       Ипак, у последње време Стојановић нема запажене резултате. Након што се вратио из Уједињених Арапских Емирата, где је био помоћник Срећку Катанецу у националном тиму, преузео је кормило словеначке селекције, али је после годину и по дана у децембру добио отказ. Смена генерације коју је имао у плану није успела и пао је у немилост навијача.

       Наводно, Стојановић ће у Црвеној звезди зарађивати 10.000 евра месечно, а у уговору који је потписао налази се клаузула по којој ће црвено-бели моћи да прекину сарадњу већ на зиму, уколико не буду били задовољни резултатима. Његов помоћник биће Марко Елснер, некадашњи играч београдског клуба.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари