Мрђа: Стање се изменило, сад се само Звезда пита

УВЕК ЈЕ ТЕЖЕ ЈУРИТИ И ЧЕКАТИ КИКС ПРОТИВНИКА, МИ СМО СЕ У ТО УВЕРИЛИ ЈЕСЕНАС, А САДА ЈЕ ЗА СВЕ НАС МНОГО ЛАКШЕ

Драган Мрђа

         Једна победа је имала двоструки значај за Црвену звезду, а у табору новог лидера шампионата сматрају да наставак сезоне доноси много изазова и да су спремни да успешно одраде посао на терену. Један од најискуснијих Драган Мрђа (30) свестан је да његов тим није показао право лице на премијери и обећава много боље партије у наставку шампионата.

         - Недостајао је одлучнији корак у мечу са Јавором, али и не треба да делујемо одмах као наштелована машина већ када уследи расплет у борби за титулу. Претходних годинама смо падали када се ломила шампионска трка, а сада су се ствари мало промениле - каже Мрђа.

         Најбољи стрелац шампионата и клуба са „Маракане” објаснио је замену места са Партизаном на табели.

         - Увек је теже јурити и чекати кикс противника. Ми смо се у то уверили јесенас, а сада се пита Звезда што је за све нас много лакше. Лидерска позиција не доноси оптерећење већ много већу посвећеност обавезама да се ова позиција задржи.

         Из табора комшија и глас тренера Марка Николића, који је упутио и поруку у Љутице Богдана.

         - Нема разлога да улазим у неке полемике и нећу да се осврћем на приче из Партизана. Истовремено, морам да кажем да сам се потајно надао ремију комшија у Новом Пазару. Прво коло наставка, врућ терен, добар противник... Нас исто то чека у Новом Пазару јер је тамо паклена атмосфера и једино што нам иде на руку је да је овај мегдан на програму касније, када ће наша форма сматрам, достићи врхунац.

         Одрађивање послова од меча до меча Мрђа сматра као једини прави рецепт.

         - Дешавало се да се разлика прави у пар кола и зато нема разлога да се бавим прогнозама и гледам ривале. Звезда може да гура добро, а ево већ два дана смо фокусирани само на гостовање у Јагодини.

         Дауда је погодио, а сада је ред на искуснијег колегу.

         - Смењивали смо се јесенас и ако је то традиција онда морам да постигнем гол у суботу. У први план стављам учинак колектива и сматрам да треба да делујемо сигурније и убедљивије у сопствене могућности.

         Комплетан амбијент на „Маракани” је такав да ни јучерашњи целодневни боравак у карантину између два тренинга није пао тешко играчима.

         - Постоје правила којих се придржавамо. Све у остварењу циљу да будемо шампиони и да у мају подигнемо пехар до којег нам је много стало - нема дилему Драган Мрђа.

ПОДРШКА БАШ ПРИЈА

         Ово је Мрђи други боравак у каријери на „Маракани”, а у односу на претходни боравак има много промена, поготово када је у питању подршка са трибина..

         - Нисам очекивао због кише да ће трибине да буду тако испуњене и да ћемо да имамо такав ветар у леђа са трибина. Све је битло сјајно, велика посета свакако прија и подсећа ме на неке моје мечеве у Европи - истиче Мрђа.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари