Лалатовић пружа шансу младим играчима

„ДО КРАЈА ПРВЕНСТВА, СИГУРНО ЋЕМО ИМАТИ ПЕТ ИЛИ ШЕСТ ИГРАЧА МЛАЂИХ ОД 19 ГОДИНА У СТАРТНОЈ ПОСТАВИ“

Ненад Лалатовић

        Вера у најискусније играче као носиоце игре није Звезди донела резултат у дербију. Штавише, Партизан је био бољи и пропустио већи број прилика.

        Примера ради, Ненад Лалатовић веровао је Џошуи Паркеру у шпицу више него Луки Јовићу, пребаченом на бок, што то се показало као грешка, јер је искуснији центарфор у најбољој шанси домаћина лошим ударцем промашио гол са пет метара.

        Истовремено, везиста Саша Стојановић добио је предност у односу на „ровитог“ Михаила Ристића и доказ те грешке био је виђен већ у првом контакту са лоптом младог резервисте, средином другог полувремена.

        Стога, Лалатовић је дан пре гостовања Доњем Срему донео донекле очекивану одлуку.

        „До краја првенства, сигурно ћемо имати пет или шест играча млађих од 19 година у стартној постави“, најавио је тренер Звезде, индиректно признавши и своју грешку и заблуду у вези са проценом могућности појединаца.

        Црвено-бели ће, у подмлађеном саставу, играти до краја сезоне против Срема, Рада, Чукаричког, Радничког 1923, ОФК Београда и Младости из Лучана. Успут, надаће се киксу Партизана, који дочекује финиш са пет бодова више и бољим међусобним скором.

        Тренер Звезде каже да му годи чињеница да је пружио шансу младим играчима и да ће им је пружити.

        „Поносан сам што смо после 15 година дали шансу Звездиној деци. Они су ту шансу искористили, иако никад нису играли сениорски фудбал до сада. Јесте то мој ризик, прихватио сам га и поносан сам што су они ту где јесу“, рекао је Лалатовић.

        Звезда ће у Новом Саду бити без суспендованих Александра Ковачевића и Александра Катаија, док ће Лалатовићу сви остали играчи бити на располагању.

        „Доњи Срем у последњих неколико утакмица игра јако добро. То је организован тим који зна да игра на резултат.Увек је најтежа утакмица она после дербија, самим тим што се играчи истроше на психолошком плану. Једноставно, наш циљ се зна, неопходна нам је победа и играчи ће сигурно дати све од себе да се врате у Београд са нова три бода“, рекао је Лалатовић новинарима на стадиону Звезде.

        Према његовим речима, проналажење мотива неће бити проблем.

        „То неће бити тешко. Играчи су свесни да морамо да победимо. Нису они победили нас, нисмо ми победили њих“, подвукао је Лалатовић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари