Ковачевић уверен: Звезда не може да падне

СУРОВО СМО КАЖЊЕНИ ЗА ЈЕДАН МИНИМАЛАН КИКС, АЛИ МОРАМО ДА ПОДИГНЕМО ГЛАВУ И ДА ПОКАЖЕМО КАРАКТЕР КАДА ЈЕ ТО НАЈВАЖНИЈЕ

Александар Ковачевић

         Нема времена у Црвеној звезди да се седи скрштених руку већ треба још јаче запети на тренинзима и покушати преостале мечеве одрадити без кикса, што је императив такмичарске екипе. Полако се архивира пораз у дербију, а шири оптимизам да се актуелни шампион врати на победнички колосек. Млади су научили једну тешку лекцију, а Александар Ковачевић (21) покушава да охрабри млађе колеге.

         - Ми морамо да наставимо даље. Један неуспех не сме да нас много уздрма, а уверен сам да Звезда не може да падне већ да следе мечеви у којима треба да се покаже боља игра и много бољи резултатски учинак - каже Ковачевић.

         Није лако заборавити на расплет у Хумској.

         - И сам често ухватим себе шта је могло и морало боље са наше стране. Евидентан је пад после доброг првог полувремена, а то не смемо да дозволимо. Сурово смо кажњени за један минималан кикс, али морамо да подигнемо главу и да покажемо карактер када је то најважније.

         Прошле сезоне црвено-бели су имали бодовни заостатак у односу на Партизан.

         - Нема правила у фудбалу, а ни одустајања што се лане показало као исправно и награђени смо освајањем титуле.Они сада имају тежи распоред и реално очекујем да негде киксну. Обратићемо пажњу на наше утакмице, како би смо бележили победе и тако учинили оно што је до нас.

         Јасно је да у неким сегментима игре постоје проблеми.

         - Морамо да побољшамо пре свега агресивност, а затим да из креираних акција долазимо у саму завршницу. Радимо на реализацији и надам се да сва одрицања морају да се наплате серијом успеха.

         Није лако дебитантима када изгубе први меч од највећег ривала.

         - Сви морамо да подигнемо главу, а поготово они што су деца. Већина је први пут играла против Партизана и нико им ништа не замера само нека раде, да буду лидери. Нека слушају савете старијих и моја процена је да брзо могу да постану јаки темељи у тиму Црвене звезде.

         Наредни корак је познат, а забрањено је коцкање са имиџом дреса.

         - Време брзо пролази и позитивне вибрације треба окренути према наредним испитима. Следи Доњи Срем, који нас је шокиро узимањем бода пре годину дана на „Маракани”, па смо сада веома опрезни.

         На крају Ковачевић је одрадио три тешка меча за осам дана, а на распореду су били два пута Шпанија и Партизан.

         - Много сам претрчао што у мојим годинама није проблем, али следи сличан ритам пошто долази, после Доњег Срема и мегдан са Радом у Купу Србије где су амбиције пласман у велико финале - јасан је Александар Ковачевић.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари