Јанковић наследио Просинечког

НОВИ ТРЕНЕР ЦРВЕНО-БЕЛИХ АЛЕКСАНДАР ЈАНКОВИЋ КОЈИ ЋЕ ДО ЈЕСЕНИ ВОДИТИ И „ОРЛИЋЕ”

  • Наслеђујем екипу Црвене звезде коју је селектирао Роби, који је мој пријатељ, и себе доживаљавам као наследника његове енергије и посвећености и припадности Звезди. Деликатан је моменат, пред утакмице са Бордоом и Новим Пазаром. Очекује нас велики посао, ја, као велики радник, једва чекам први тренинг - изјавио Јанковић

         ЧЕЛНИЦИ Црвене звезде брзо су пронашли замену за Роберта Просинечког. Нови тренер је Александар Јанковић, селектор младе репрезентације Србије, који је "црвено-беле" већ тренирао и то у сезони 2007/2008.

         "Много је разних емоција у мени, неке је тешко описати. Враћам се у Црвену звезду после четири године, чињеница да ме је клуб позвао у тешком тренутку је лична сатисфакција за мене. Ту сам захваљујући Фудбалском савезу Србије, Томиславу Караџићу, Александру Лаковићу, који су изразили жељу да на овај начин помогну Звезди", рекао је Јанковић.

         Одлука о Јанковићу донесена је после вишечасовних преговора у којим су учествовали и челници Фудбалског савеза Србије, који су одобрили паралелно обављање функција - селектора "орлића" и тренера Звезде.

         Јанковић каже да је велику улогу у одлуци да се врати на Маракану имало то што му је дозвољено да настави да води младу репрезентацију.

         Чињеница да ме је клуб позвао у тешком тренутку је лична сатисфакција за мене, каже Јанковић

         "Нисам могао да напустим те момке. Наслеђујем екипу Црвене звезде коју је селектирао Роби, који је мој пријатељ, и себе доживаљавам као наследника његове енергије и посвећености и припадности Звезди. Деликатан је моменат, пред утакмице са Бордоом и Новим Пазаром. Очекује нас велики посао, ја, као велики радник, једва чекам први тренинг", додао је Јанковић.

         Олакшавајућа околност за финализацију овог трансфера била је клаузула у Јанковићевом уговору према којој може да напусти Теразије у случају понуде "црвено-белих".

         Некадашњи тренер Звезде и Локерена, као и помоћник у Звезди, Металургу из Доњецка, Локерену и московској Локомотиви, завршиће започети посао са "орлићима" у квалификацијама за Европско првенство (остали још мечеви са Данском и Македонијом у септембру), а онда ће се потпуно посветити тиму са Маракане.

         Очекује се да ће Јанковић на клупи Звезде дебитовати већ сутра, када Београђани играју прву утакмицу четвртог кола квалификација за Лигу Европе против француског Бордоа.

         Звезда је данас раскинула уговор са Бразилцем Евандром, који је већ отпутовао у домовину, преноси Б92. Уговор са Евандром је споразумно раскинут у понедељак увече, њему је све исплаћено што се тиче дуговања за прошлу сезону, а због породичних проблема он је одмах напустио Београд.

         Београдски медији преносе да је ово јасан сигнал да ће бити интензивирани преговори са бившим капитеном Ненадом Милијашем. Како се наводи, Милијаш је први пик Управе Звезде и први кораци у том смеру су направљени током јутра.

         Евандро је најављиван приликом доласка као највеће појачање "црвено-белих" из Јужне Америке, али својим играма није оправдао очекивања.

         О његовом одласку причало се пре нешто више од два месеца, због сукоба са Управом и неизмирених обавеза, али су све то разрешили пре почетка припрема.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари