Џајић: Сутра ћу поднети оставку и није ми жао!

 ЗАНИМЉИВА РАСПРАВА ИЗМЕЂУ ДРАГАНА ЏАЈИЋА И ИВАНА ЋУРКОВИЋА

           Драган Џајић

           Током конференције о економији у спорту, у организацији „Данас конференс сентер“, дошло је до занимљивог дијалога између две легенде Црвене звезде и Партизана, Драгана Џајића и Ивана Ћурковића.

           Њих двојица били су једни од учесника овог догађаја, а све је почело када је Ћурковић добио задатак да објасни шта је то заправо UEFA и FIFA фер-пјел.

           Као дугогодишњи члан разних комисија на међународном нивоу, Ћурковић је рекао да UEFA дуго прати наше клубове и наш Савез и да морамо бити свесни да ни убудуће неће бити изузетака када је непоштовање фер-плеја у питању.

           „Под фер-плејом подразумевам пре свега обевезе према свим професионалцима запосленим у клубовима, све оно што је потписано мора се и поштовати. Једноставно на основу тога UEFA издаје лиценцу о учешћу у евро-куповима и нама се, ето, ове године догодило да она не буде додељена државном прваку Црвеној звезди“, рекао је Ћурковић и надовезао се:

           „Ја у детаље ове одлуке нећу улазити, само ћу констатовати да UEFA неће ни убудуће толерисати ако се не поштују правила и обавезе према професионалцима запосленим у клубу“.

           Тада се за реч јавио актуелни председник Црвене звезде Драган Џајић, који је видно узбуђен изнео своје виђење целе ситуације.

           „UEFA и FIFA немају подједнаке стандарде за све клубове и не разумем због чега не постоји А, Б и Ц ниво, јер ни државе у којима клубови живе нису на истом нивоу. Не могу Црвена звезда и Реал Мадрид да буду исто. Реал игра са 500 милиона дуга, а ја када сам дошао, затекао сам 50 милиона дуга и поставио сам циљ да се прекине доминација једног другог клуба“, рекао је Џајић и онда почео да поставља питања:

           „Чије грехе ја испаштам? Ја нисам одговоран за оно што сам затекао, а исто тако нисам могао то да враћам. Знам ја шта ћу учинити у наредном периоду, али пре тога да питам можемо ли ми сваке године да плаћамо UEFA три, четири милиона евра? Џаба ми овде причамо о приватизацији“.

           Џајић је наставио монолог…

           „Какво лиценцирање? То су измишљене ствари, то је немогуће. О чему се ту ради? Какав фер-плеј када плаћате UEFA толике паре, а стандард у земљи је такав какав јесте? Сутра ћу поднети оставку и неће ми бити жао, ако има неко бољи од мене, а верујем да има. Али да плаћате толике паре, то не могу да прихватим…“

           Потом, за реч се поново јавио Ћурковић и рекао:

           „UEFA не тражи да плаћате њој, него да испуњавате обавезе према играчима, стручњацима, запосленима. Не дајете UEFA три-четири милиона, него су то обавезе према запосленима у клубу. Иза Манчестера и Реала стоје гаранције банака и то није директно везано са дугом. UEFA овде тражи само да се испуни оно што је потписано“, рекао је Ћурковић после чега је ова несвакидашња расправа и завршена.

           Из ње се, ипак, може наслутити у ком правцу иде решавање и организационе и финансијске кризе у Црвеној звезди, чије би руководство требало да се окупи у поподневним часовима на стадиону.

           „Требало би…“, јер прошлог пута није било кворума.

           Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари