Џајић: Најтежи период у историји црвено-белих!

НЕ КРИВИМ ПРЕТХОДНИКЕ ЗА САДАШЊЕ СТАЊЕ… ТИТУЛА МНОГО ЗНАЧИ, ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО ЈЕ ОСВОЈИТИ - ПРЕДСЕДНИК ЗВЕЗДЕ СЛОВЕНАЧКИМ МЕДИЈИМА

Драган Џајић на припремама у Словенији

         ДОЛАЗАК Црвене звезде на припреме у Порторож привукао је велику пажњу словеначких медија. Не само због њихових земљака у редовима београдског клуба, тренера Славише Стојановића и репрезентативца Нејца Печника, већ понајвише због председника Драгана Џајића. Тамошњим новинарима легенда црвено-белих говорила је и о тешкој ситуацији с којом на „Маракани“ већ годинама муку муче. Том приликом Џајић је оценио да вероватно никад није било теже у клупској историји, али је нагласио да за садашње стање не криви своје претходнике и да верује у боље сутра.

         - Да будем искрен, уопште нам није лако. Врло је тешко. Можда чак пролазимо кроз најтежи период од оснивања клуба. Али, знате како је, живот тако тече, некад је мало боље, некад лошије. У тешким ситуацијама били смо и пре, али су увек долазила боља времена. Надам се да ће опет доћи - рекао је Џајић.

         Он је истакао да су Звезди потребни бољи резултати, „јер ће с њима доћи и боље доба“.

         - Не треба кривити људе који су у клубу да су урадили нешто због чега је Звезда данас у оваквој ситуацији. Не кривим ни оне који су били пре у клубу. Вероватно је такво било стање... Сад смо ту да бар мало поправимо ситуацију. Трудимо се и видећемо како ће бити.

         Џајић је изразио оптимизам да ће Звезда „са својим именом и реномеом бити у стању да дође у много бољу ситуацију од ове у којој је данас“. А на том путу биће неопходна шампионска титула, која на „Маракану“ није стигла пуних шест сезона.

         - Титула је наш велики циљ, али не смемо превише притискати играче и тренера. Заиста, наслов првака би нам у овом тренутку баш много значио. Играчима, тренеру, нама у управи, наравно, као и навијачима. Јер, ово је седма година откако нисмо били прваци, али надам се да ћемо ове сезоне бити. То би био велики успех. А да ми је само коју годину уназад неко рекао да ће тако тешко бити први у Србији, не бих му веровао. Али, нажалост, тако је. И видите, сада се боримо за трон, а када опет будемо први, биће нам лакше и да напредујемо.

         Једно од питања односило се и на вечитог ривала...

         - Конкуренти смо с Партизаном, они су били и остали наш највећи ривал. Али, шта они раде и како живе - не знам. Односно, знам колико и ви, уколико пратите вести у медијима. Једноставно, гледамо у наше двориште - поручио је Џајић.

ЗАДОВОЉАН СТОЈАНОВИЋЕМ

 

         Џајић је говорио и о статусу тренера Стојановића.

         - Веома сам задовољан Стојановићем и Печником. Не кажем то из учтивости јер су ту, већ стварно мислим да су схватили колико је клуб захтеван и на најбољи начин одговарају на изазове. У Звезди није лако, увек се тражи победа, клуб је популаран, прати га много новинара, па су тренер и играчи увек изложени критикама и похвалама. За Стојановића су медији писали како иде, па не иде, или да је нека утакмица пресудна. Али, клуб не занима шта пише у новинама, већ неке друге ствари везане за тренера. Искрено, надам се да ћемо још дуго сарађивати са Стојановићем и Печником - рекао је Џајић словеначким новинарима.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари