Дарко Лазовић: Титула круна целе генерације

НИЈЕ МАЛО ОДИГРАТИ СТО УТАКМИЦА У ЗВЕЗДИ, ПАМТИМ МНОГЕ ПОБЕДЕ

И ГОЛОВЕ, АЛИ САМ САДА ПРЕОКУПИРАН ДА НАДМАШИМО ПАРТИЗАН

Дарко Лазовић

          Стота утакмица у дресу Црвене звезде, па још победа. Двоструки разлог за задовољство има Дарко Лазовић после гостовања Јагодини. Млади везиста из меча у меч доказује да је тешка повреда прошлост, да се враћа у ритам. Истина, осцилације су саставни део, али је Чачанину најважније да има подршку шефа стручног штаба Стојановића и саиграча.

          - Остварили смо важну победу на једном од најтежих гостовања. Знали смо шта нас чека и добро смо отворили утакмицу, а рани гол нам је улио додатно самопоуздање. Када је капитен Милијаш погодио други пут, велики део посла је био одрађен - прича Лазовић.

          Београђани су се осећали као код куће, као да је замењено домаћинство.

          - Увек је у Јагодини сјајна атмосфера, а подршка нама идеална. Када смо видели да су трибине у бојама нашег клуба, осећали смо се сигурно.

          Пролећни део првенства је тек почео, Лазовић подсећа да има још много да се игра, али наглашава да се циљ не мења:

          - Нема предаје првог места! Пред нама је 13 испита до краја шампионске трке и зато идемо од меча до меча.

          Лазовић враћа филм за њега историјске утакмице на стадиону под Ђурђевим брдом.

          - Ово ми је пета година у Звезди и борим се истим жаром као првог дана. Није мало одиграти сто утакмица, а свака је била важна на свој начин. Памтим многе победе, голове... Ипак, сада сам преокупиран само да надмашимо Партизан. Поред два освојена пехара Купа Србије, освајање титуле била би круна ове генерације на „Маракани”.

          Из садашњег тима, „стотку” имају само још Ненад Милијаш и голман Бобан Бајковић.

          - Знам да многи не могу да се похвале троцифреном бројем утакмица. Трудићу се да понашањем, а посебно радом, допринесем позитивним резултатима екипе. Драго ми је да сам вратио после повреде и да имам максималну подршку саиграча.

          Током осам месеци паузе играчу се свашта врти у глави.

          - Знао сам, ипак, да ми нема друге него да се борим. Повреде се дешавају, а ја сам хтео по сваку цену да заиграм ровит, како би моја Звезда прошлог маја славила у Хумској. Није нам тада успело, али ја сам од оних који сматрају да се коло среће окреће. Некако смо очврснули и верујемо у сопствене могућности.

          Следе два меча на „Маракани“ (Напредак, Раднички 1923) и све сем шест бодова на конту црвено-белих било би огромно изненађење.

          - Нећемо се уљуљкати добрим пролећним стартом. Ништа није решено, па ћемо и даље пуним гасом кроз првенство - поручује Дарко Лазовић.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари