Црвена звезда освојила 26. титулу првака државе и прекинула доминацију Партизана

СЛАВЉЕ КОЛО ПРЕ КРАЈА ПРВЕНСТВА - ЦРВЕНО БЕЛИ ПРЕД БЕЗМАЛО 50.000 НАВИЈАЧА ПОБЕДИЛИ ОФК БЕОГРАД 4:2

  • Голове за новог шампиона постигли Лазовић, Печник, Мрђа и Нинковић, а за госте – Палочевић и Гајић
  • „Маракана” поздравила и Звездине бивше асове – Немању Видића, Дејана Станковића и Марка Пантелића који су у свечаној ложи седели поред председника клуба Драгана Џајића

         ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде обезбедили су данас, коло пре краја првенства, титулу шампиона Србије пошто су на свом стадиону победили ОФК Београд са 4:2.

         Голове за Звезду постигли су Дарко Лазовић у 15, Нејц Печник у 40, Драган Мрђа у 46. и Милош Нинковић у 86. минуту, док су стрелци за ОФК Београд били Александар Палочевић у 12. минуту и Милан Гајић у 44. минуту.

         Црвено-бели су тако прекинули доминацију Партизана и освојили прву титулу шампиона Србије после шест година, а укупно 26. у историји клуба.

         Пред последње коло, које се игра у среду, Звезда има 71 бод, односно тренутно шест више од другопласираног Партизана.

         Меч између Звезде и ОФК Београда одигран је пред препуним трибинама стадиона у Љутице Богдана, а више од 48.000 навијача је великим овацијама поздравило некадашње играче црвено-белих Немању Видића, Дејана Станковића и Марка Пантелића, као и тренера ОФК Београда Златка Крмпотића.

         Обе екипе су офанзивно почеле меч, па је већ у првих неколико минута било прилика на обе стране, али мреже се нису затресле.

         До предности су први стигли гости. Играо се 11. минут када је Чаврић одлично прошао, био је бржи од одбрамбених играча Звезде, а онда је убацио лопту у петерац ка Палочевићу, који је савладао Бобана Бајковића.

         Само три минута касније Звезда је изједначила преко Данка Лазовића. Претходно је Мрђа проиграо Ракића, који је шутирао, али је голман гостију интервенисао, а на одбијену лопту налетео је Лазовић и послао је у мрежу.

         После изједначења, Звезда је наставила да напада, а добре прилике нису реализовали Милијаш и Лазовић, али су црвено-бели ипак повели у 40. минуту голом Нејца Печника. Милијаш је центрирао са леве стране, а Печник је главом лопту послао у гол Стефана Чупића за 2:1.

         На полувреме се отишло нерешеним резултатом, пошто је Милан Гајић у 43. минуту изједначио на 2:2. Дејан Дражић је на десној страни проиграо Гајића, који је са десетак метара лако савладао Бајковића.

         Само што је почело друго полувреме, Звезда је поново повела. Милијаш је пронашао Печника, он је главом лопту вратио у средину, где је Мрђа био на правом месту и главом сместио лопту у мрежу.

         Победу Звезде и освајање титуле шампиона потврдио је Нинковић голом у 86. минуту.

         Пре утакмице минутом ћутања одата је пошта настрадалима у поплавама у Србији, али и страдалим навијачима Звезде.

СТОЈАНОВИЋ: Време је за осмехе,

заслужили смо титулу

         ТРЕНЕР Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је данас да су његови фудбалери, али и цео клуб, заслужили да освоје титулу првака државе.

         „Време је за осмехе, мислим да јесте. Не могу да нађем праве речи. Ови играчи су ово заслужили, ова публика је ово заслужила, Звезда је ове сезоне ово заслужила. Срећни смо, сад ћемо мало да се провеселимо, па у среду нова утакмица”, рекао је Стојановић за телевизију Прва.

         Фудбалери Црвене звезде обезбедили су данас, коло пре краја првенства, титулу шампиона Србије пошто су на свом стадиону победили ОФК Београд са 4:2.

         Црвено-бели су тако прекинули доминацију Партизана и освојили прву титулу шампиона Србије после шест година, а укупно 26. у историји клуба.

         „Играчи су изнели највећи терет, одрекли су се много ствари... Када је о мечевима реч, у јесењем делу најважнија је била победа на дербију, а у пролећном она тешка победа у Новом Пазару, па и ова у прослом колу, против Слободе”, рекао је Стојановић.

         Пред последње коло, које се игра у среду, Звезда има 71 бод, односно тренутно три више од другопласираног Партизана.

         Црвено-бели у последњем колу гостују Војводини у Новом Саду.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари