БОЖОВИЋ: Звезду уништавају већ 25 година, покушавају да је униште од Токија

НЕКО МОРА ДА СЕ БОРИ - ОВДЕ СВИ НЕКАЖЊЕНО ПЉУЈУ ПО ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ

Миодраг Божовић

  • Спортским новинарима који су дошли на прес-конференцију уочи утакмице Звезда-Металац рекао: „Навикли сте да нападате људе без одговорности, можете да нашкрабате све у тим вашим претпарачким новинама, пишете о трачевима, убиствима, Паровима, тако пишете и о фудбалу. Захваљујући вама, данас заседа Савет безбедности, КГБ, Фифа, Уефа, а да се не бих мешао у истрагу, забрањемо ми је да дајем било какве изјаве“
  • Још је додао: „Написали сте да сам бежао од вас после утакмице са ОФК Београдом. Реците ми ко је од вас толико страшан, од кога сам бежао. Већ код резултата 2:2 сте знали да је утакмица намештена и шта имам да причам са вама. У некој другој држави већ бисте били на испитивању како знате да је намештено. Једино овде можете да кажете да је неко лопов и да не одговарате“

        ТРЕНЕР фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић оштро је данас критиковао новинаре и поједине београдске медије, поводом писања да је утакмица његове екипе и ОФК Београда намештена и додао да не жели да говори о тим наводима, „јер му је забрањено, у циљу истраге“.

        Данашња конференција за медије фудбалског клуба Црвена звезда уочи утакмице са Металцем у другом колу Супер лиге Србије није почела уобичајеним обраћањем тренера и најавом тог меча, јер је, како је рекао портпарол клуба Марко Николовски, најаву за конференцију „објавио један београдски лист“.

        Одмах су почела питања новинара, а прво је било како се Божовић осећа поводом свих навода да је утакмица намештена.

        „Помало се осећам на зној јер је вруће. Када сам долазио у Звезду ја сам вас замолио да будете коректни и објективни, али има неких који су објављивали изјаве, а да ја то нисам ни рекао. Немам обавезу да разговарам са новинарима сваки дан, да трчим за вама по тунелу, не пада ми на памет. Ништа позитивно нисте написали откако сам дошао, а ако мислите да то није истина, погледајте шта сте писали“, рекао је Божовић.

        „Објективно, не треба ни да разговарам са вама, али пошто сам професионалац спреман сам на сарадњу. Навикли сте да нападате људе без одговорности, можете да нашкрабате све у тим вашим претпарачким новинама, пишете о трачевима, убиствима, Паровима, тако пишете и о фудбалу. Захваљујући вама, данас заседа Савет безбедности, КГБ, Фифа, Уефа, а да се не бих мешао у истрагу, забрањемо ми је да дајем било какве изјаве“.

        Звезда је у првом колу победила ОФК Београд са 6:2, а на полувремену је губила са 0:2. Та утакмица привукла је много пажње, а Фудбалски савез Србије покренуо је интерну истрагу поводом навода да је на фудбалере и стручни штаб ОФК Београда вршен притисак у полувремену.

        „Написали сте да сам бежао од вас после утакмице са ОФК Београдом. Реците ми ко је од вас толико страшан, од кога сам бежао. Већ код резултата 2:2 сте знали да је утакмица намештена и шта имам да причам са вама. У некој другој држави већ бисте били на испитивању како знате да је намештено. Једино овде можете да кажете да је неко лопов и да не одговарате“, рекао је Божовић.

        Упитан да ли се каје што је дошао у Црвену звезду, Божовић је одговорио одречно.

        „Не кајем се, Звезда је велики клуб, а то што покушавају да је униште од Токија, то је друга ствар. То је типичан балкански менталитет, Звезда се уништава последњих 25 година и неко мора да се бори“, рекао је он и додао да су се после утакмице по медијима оглашавали бивши Звездини играчи, „који не би постојали да их Звезда није направила“.

        „За разлику од комшија, свака им част, пошто од њихових бивших играча нећете чути да лоше прича о клубу, овде сви пљују по Звезди“, рекао је тренер Звезде.

        Божовић је искључен у полувремену утакмице са ОФК Београдом. Он је рекао да пре црвеног картона није протестовао због гола, него због „других интересантнијих ствари“

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари