Божовић: Није Каират - Манчестер јунајтед

ДОБИЛИ СМО НАЈТЕЖЕГ ПРОТИВНИКА, НАЛАЗЕ СЕ У ТОП ФОРМИ,

ДОК МИ НИСМО УСПЕЛИ ДА РЕГИСТРУЈЕМО ПОЈАЧАЊА

Миодраг Гроф Божовић

        Не памте се краћа пауза и краће припреме између две сезоне, али шта је ту је. Црвена звезда је после једногодишње суспензије поново на међународној сцени, а у поход на групну фазу Лиге Европе креће никад раније. Од првог кола квалификација.

        Ривал црвено-белима на старту такмичења је казахстански Каират. Први меч игра се у четвртак у Београду од 20.45 часова, док је реванш недељу дана касније у Алматију.

        У нове изазове, вицешампион Србије креће са новим тренером, Миодрагом Грофом Божовићем и неколико нових играча, али ће само штопер Зоран Рендулић и крило Идад Веред моћи да играју у двомечу са Каиратом, пошто су Бруно Матос и Уго Вијеира стигли прекасно да би били регистровани за прво коло квалификација, док је Владимир Јововић од раније суспендован и екипи ће моћи да помогне тек од септембра.

       „Добили смо најтежег противника, не само због квалитета, већ и зато што им је шампионат у току и налазе се у топ форми, док ми нисмо успели да региструјемо појачања која смо довели. Без обзира на све, Маракана има неку магију и многи тимови су пали на њој. Момци који ће играти свесни су да могу доста тога да направе победом“, изјавио је Божовић на конференцији за новинаре уочи меча са Каиратом.

        Тренер црвено-белих не жели да се ствара притисак на тим и не мисли да би евентуална елиминација од Каирата могла да има битан утицај на предстојећу сезону.

        Фудбалски клуб Црвена звезда потписао је једногодишњи спонзорски уговор са компанијом Alti, односно њиховим брендом „Win Win“. „Верујем да ћемо спонзорством успети да вратитимо титулу која је прошле године измакла за мало“, навео је Дејан Поповић, један од директора компаније. Финансијски детаљи спонзорског уговора нису саопштени.

       „Није пред нама Косовска битка. Ако ова утакмица буде усмеравала сезону, онда смо у проблему. Играчи могу само много да добију уколико обезбеде пролаз у наредну фазу“.

        Божовић није желео да прогнозира резултат којим би био задовољан после првог меча.

       „За нас би било најбоље да одиграмо агресивно, не примимо гол, а да постигнемо два, три. Надам се да би прва утакмица могла да наговести ко ће даље, само да то не буду они“.

        Искусни тренер, који је дуго радио у Русији, екипу Каирата упоредио је са Динамом из Кијева када је на клупи седео Валериј Лобановски.

       „Али нису баш тај квалитет. Добро их познајем, пошто је доста играча играло у Русији. То је екипа која има изванредан и брз напад, али нису Манчестер јунајтед. Не смемо да их потценимо, међутим не би требало ни да их преценимо“.

        Црвена звезда за ову утакмицу неће имати кадровске проблеме, осим што је од раније повређен Александар Луковић.

       „Имам две дилеме око састава, али не бих отркривао које“, остао је загонетан стратег Црвене звезде.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари