Затворена Универзијада у Казању – Русија апсолутни победник

ПРЕЛЕПА ЗАВРШНА ЦЕРЕМОНИЈА У „КАЗАЊ АРЕНИ”

  •  Руски студенти су били најуспешнији, јер су освојили 155 златних, 75 сребрних и 62 бронзаних медаља. Друго место заузела је Кина (26 златних, 29 сребрних и 22 бронзане медаље), а треће - Јапан (24, 28, 32)

         ПОСЛЕ пуних 11 такмичарских дана, у руском граду Казању свечано је затворена XXVII летња Универзијада.

         Прелепа церемонија затварања одржана је у „Казањ Арени”.

         То је за домаћина Универзијаде било двоструко славље, јер је Русија имала и најуспешнију репрезентацију која је освојила 155 златних, 75 сребрних и 62 бронзаних медаља.

         Друго место заузела је Кина (26 златних, 29 сребрних и 22 бронзане медаље), треће - Јапан (24, 28, 32).

         Руски премијер Дмитриј Медеведев, говорећи на церемонији затварања, оценио је: „Сматрам да је Универзијада у Казању добар увод за Олимпијске игре у Сочију. То ће бити још бољи тест за наше спортисте, наше тренере и нашу земљу“.

         Он је позвао све да уложе напоре како би Олимпијада била лепа за гледање и величанствена, као и да протекне у духу олимпизма и у складу са светлим традицијама руског и светског спорта.

         Премијер Русије захвалио се свима који су допринели да Универзијада буде „празник студентског спорта“. Додао је да су сви учесници такмичења заслужили похвале.

         „Ви сте демонстрирали своје мајсторство, огромну вољу за победом, енергију младости. Задржите те своје квалитете целог живота“ - пожелео је Медведев.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари