Зашто Ивана Шпановић није била на дочеку?

ОДМАХ ПО ДОЛАСКУ У БЕОГРАД ЗАПУТИЛА СЕ У ЛОЗАНУ НА 11. МИТИНГУ ДИЈАМАНТСКЕ ЛИГЕ

Ивана Шпановић

        Српска атлетичарка Ивана Шпановић у четвртак наступа на митингу Дијамантске лиге у Лозани, од 21 час, због чега није могла да присуствује дочеку олимпијаца.

        Шпановићева, која је прошле недеље освојила олимпијску бронзу у Рио де Жанеиру, одмах по доласку у Београд запутила се у Швајцарску где је на програму 11. митинг у најјачој атлетској серији.

        Ивана је до бронзе у Рију стигла скоком од 7,08 и у Швајцарској ће покушати да настави фантастични низ и учврсти се на првом месту.

        26-годишња девојка из Зрењанина тренутно води у дисциплини скок удаљ са три победе и укупно 36 поена у генералном пласману, испред Американке Бритни Риз која је једном тријумфовала и има 20 поена мање.

        На трећој позицији налази се Кристабел Нетеј са 15 бодова, а на четвртој је Тијана Бартолета (11), олимпијска шампионка из Бразила. Управо ће Бартолета бити највећа ривалка Ивани у Лозани, а осим њих две наступају још Акела Џонс, Дарја Клишина, Блесинг Окагбаре-Иготегуонор, Шара Проктор и Лорен Уџен.

        Такмичење у скоковима удаљ почиње од 21 час, а уколико Шпановићева буде најбоља, доћи ће на корак од титуле у Дијамантској лиги и солидне новчане награде. У оквиру серије постоји такозвана Дијамантска трка за коју би Ивана, у случају коначног тријумфа, могла да добије 40.000 долара на крају сезоне, док је тријумф на појединачним митинзима вредан 10.000 долара.

        Најбоља српска спортисткиња је још у Рију најавила да због наступа у Лозани неће бити у могућности да се појави на свечаном дочеку олимпијаца у Београду.

        Б92
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари