За бараж потребна победа против Словеније

   ОРЛОВИ СА ИТАЛИЈАНИМА ВЕЋ ПЕТИ ПУТ 1:1

  • Утакмица на Маракани пред око 30.000 гледалаца почела је шокантно за наш тим, јер су "азури" повели већ у 55. секунду голом Клаудија Маркизија
  • Селектор репрезентације Србије Владимир Петровић изјавио је после утакмице да му је освајање једног бода и био циљ

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У претпоследњем колу квалификација за првенство Европе 2012. године, фудбалска репрезентација Србије играла је у Београду против Италије нерешено 1:1, па јој је за пласман у бараж неопходна победа против Словеније у Марибору за четири дана.

       Уочи последњег кола, Србија се налази на трећем месту у групи са једним бодом мање од Естоније, која је у Белфасту завршила учешће у квалификацијама победом против Северне Ирске од 2:1.

       У случају да меч у Марибору у уторак заврши без победника, Србија и Естонија би имале по 16 бодова, али би Естонци били други, јер су у две утакмице против наше селекције освојили четири бода.

        Утакмица на Маракани пред око 30.000 гледалаца почела је шокантно за наш тим, јер су "азури" повели већ у 55. секунду голом Клаудија Маркизија.

        Двадесетак секунди пре тога, Србија је могла да постигне погодак, када је после одличног ударца Александра Коларова голман Италије Ђанлуиђи Буфон кратко одбио лопту, а Марко Пантелић је закаснио да је убаци у празан гол.

        Србија је до изједначења стигла у 26. минуту уз доста среће. Корнер је извео Милош Красић, лопта се у гужви одбила на ивицу шеснаестерца, одакле је шутирао Зоран Тошић. Бранислав Ивановић, који је био на земљи, одлично је реаговао, поставио ногу, променио правац лета лопте и надмудрио Буфона.

        Много бољу шансу за постизање гола од те, репрезентација Србије је пропустила у 75. минуту, када је Пантелић добро реаговао на један центаршут, али је из идеалне позиције главом шутирао преко гола.

        После тога, италијански фудбалери су потпуно преузели контролу и у финишу су могли да стигну до победе, али голова више није било.

        Тако су и пети пут у последњих шест сусрета репрезентације Србије и Италије играле 1:1, а једини изузетак био је претходну дуел у Ђенови, који није био ни одигран и регистрован је службеним резултатом 3:0 за Италијане.

Селектор репрезентације Србије Владимир Петровић изјавио је после утакмице да му је освајање једног бода и био циљ.

"Италија је добра репрезентација и против такве екипе ово је добар резултат. И ми и они смо имали још шанси и могли смо да победимо, па је нерешено најреалније", рекао је Петровић.

Селектор "орлова" је додао да нада да ћемо у уторак имати довољно знања и концентрације да победимо Словенију, која је изгубила све шансе за освајање другог места.

Србија: Јоргачевић, Ивановић, Рајковић, Суботић, Коларов, Станковић (Јовановић), Фејса (Петровић), Красић (Жигић), Нинковић, Тошић, Пантелић.

Италија: Буфон, Мађо, Бонући, Барзаљи, Кјелини, Монтоливо (Аквилани), Маркизио (Ноћерино), Де Роси, Пирло, Касано (Ђовинко), Роси.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари