Веслачима две бронзе на Светском првенству

МЕДАЉЕ  ПИВАЧУ И МАЧКОВИЋУ И КОРМИЛАРУ ЛУКИ МЛАДЕНОВИЋУ

И МИЛОШУ СТАНОЈЕВИЋ У СКИФУ

     Милош Станојевић

        Две српске поставе освојиле су бронзане медаље на Светском првенству у француском Ожилебеу.

       До бронзе су дошли двојац Виктор Пивач и Мартин Мачковић и кормилар Лука Младеновић, као и Милош Станојевић у скифу за лаке веслаче.

        Српски двојац са кормиларом освојио је бронзану медаљу резултатом 6:59.53 минута. То је прво победничко постоље за Србију на Светском првенству за сениоре после осам година и сребра четверца са кормиларом 2007. године у Немачкој.

        Златну медаљу освојила је посада Велике Британије резултатом 6:51:31 минута, а сребро такмичари из Немачке са 6:57:36.

        „Пивач и Мачковић су одлично извеслали финалну трку. После квалификација у којима се нису добро снашли, репесажа у којем су поправили утисак, у Ожибелеу су били најбољи када је било најпотребније. Од почетка до краја били су фанатично борбени, ово је велики резултат тим пре што су Пивач и Мачковић пре само нешто више од месец дана освојили бронзу медаљу на Светском првенству за млађе сениоре у Пловдиву”, рекао је тренер репрезентације Србије Александар Ивковић.

        Пивач је рекао да је српска посада извеслала најбољу трку у финалу.

        „Било је много теже него у Пловдиву јер смо веслали против много старијих и искуснијих веслача. У финалу на половини трке остали чамци су покушали да нас сломе и да нас заплаше. Међутим, нисмо се дали. Веслали смо своју најбољу трку у Ожибелеу, остали у комбинацији за постоље на уласку у последњих 500 метара, захваљујући и Луки, и тада кренули у незадржив поход на постоље”, рекао је Пивач.

        Репрезентативац Србије Милош Станојевић освојио је бронзану медаљу у скифу за лаке веслаче резултатом од 6:55:88 минута.

       „Једини циљ ми је био да извеслам време око 6:55. Успео сам у томе и тај резултат ми је донео огроман успех. Захвалан сам свом тренеру из француског клуба ACBB Седрику Тублану с којим сам у протеклом периоду обавио одличан посао, а сребро на Светском купу у Луцерну и бронза у Ожибелеу су најбољи доказ тога”, рекао је Станојевић, „За још бољи пласман и резултат у Француској недостајало је више времена, јер у техничком смислу има још простора за напредак. Све је било како смо се договорили пре трке. Водио сам до последњих 1.500 метара, али је тада понестало горива. Немам за чим да жалим јер сам у овом тренутку дао свој максимум”.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари