Вечерас у Москви у рингу Кличко и Повјеткин

ПРОГРАМ ПОЧИЊЕ УВОДНОМ БОРБОМ ИЗМЕЂУ НАШЕГ ЈОВА ПУДАРА И РУСЛАНА ЧАГАЈЕВА, А МЕЧ ЋЕ ИЗ ЛОЖЕ ПРАТИТИ И ВЛАДИМИР ПУТИН

        Владимир Кличко и Александар Повјеткин

        Дуго очекивана борба Владимира Кличка и Александра Повјеткина коначно је пред нама, а спектакл на Олимпијском стадиону у Москви, гледаће из ложе и председник Русије Владимир Путин.

        Програм у главном граду Русије почеће у 21 час, уводном борбом између нашег Јова Пудара и Руслана Чагајева, а Кличко и Повјеткин ће се одмах потом наћи у рингу.

        Кличко ће у „борби деценије“ бранити своје IBF, IBO, WBO и WBA титуле, против 33-годишњег Руса који је непоражен у каријери у 26 борби, од којих је 18 добио нокаутом.

        Повјеткин има WBA појас, док Украјинац није изгубио још од 2004. године када је техничким нокаутом славио Лемон Брустер.

        Млађи од браће Кличко од 2006. године у свом власништву има бар један појас у супертешкој категорији и покушаће да по 16. узастопни пут одбрани једну од титула, чиме би се приближио легендарном Џоу Луису коме је то пошло за руком чак 25 пута.

        WBA појас у тешкој категорији остао је упражњен када је Кличко добио статус супершампиона 2011. године победом над Дејвидом Хејом. Повјеткин је освојио WBA појас победом над Чагајевим и од тада се говорило о могућој борби са Кличком. Ипак, менаџери су тешко успели да закажу меч, чије је одржавање званично потврђено у јулу ове године.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари