Вечерас свечано отварање 27. летње Универзијаде

ДАНАС У РУСКОМ КАЗАЊУ ПОЧИЊЕ 27. ЛЕТЊА УНИВЕРЗИЈАДА,

НАШУ ЗЕМЉУ ЋЕ ПРЕДСТАВЉАТИ 51 СПОРТИСТА

Николина и Оливера Молдован

          У РУСКОМ граду Казању у суботу увече ће свечано бити отворене 27. летње универзитетске игре.

         Испит и изазов који су, не тако давно, 2009. године, положили Београд и Србија, сада је изазов за Русе. Чак 51 српски спортиста наћи ће се на борилиштима у Казању, у који путују спористи који су се окитили и медаљама на олимпијским играма у Лондону прошле године.

         Један од вођа наше делегације, Ненад Танасијевић, председник Скупштине Универзитетског спортског савеза Србије, био је прексиноћ домаћин на свечаности подизања заставе Србије у спортском селу у Казању.

         - Надамо се успесима наших спортиста и на овој Универзијади. Потајно очекујемо да ће кошаркаши и ватерполисти да одбране злата освојена пре две године у кинеском Шенжену - каже Танасијевић.

         Једна од узданица српског тима биће кајакашице Николина и Оливера Молдован, које ће наступити у тркама на 1.500 и 1.200 метара.

         - За нас је ово велика премијера, јер је ова кајакашка дисциплина први пут на Универзијади. Путујемо у Казањ 11. јула. Свесне смо да нас тамо чека јака конкуренција, јер наступају и неке посаде са Олимпијаде у Лондону, које су чак освајале и медаље - каже Оливера Молдован.

ТОРПЕДОВАНА ЦРНА ГОРА

         ВАТЕРПОЛИСТИ су на старту Универзијаде преслишали Црну Гору са 9:5 (2:1, 3:1, 2:1, 2:2). Наши у недељу (10.30) у другом колу играју са Италијом. У групи су још Бразил, Белгија и САД.

         Србија је играла у саставу: Живојиновић, Страхиња Рашовић 2, Поповић 1, Марковић, Миличић 1, Рацков 1, Милићевић, Дедовић, Асановић, Вапенски 1, Стојчић, Вуксановић 3, Драксимовић.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари