За злато са Мађарском или Црном Гором

Ватерполисти Србије се у Ајндховену реванширали (12-8) Италији за пораз у финалу првенства света у Шангају

* Утакмицу против првака света најбољи ватерполисти Србије почели доста деконцентрисано, пре свега у одбрани, па су у првих осам минута примили пет голова

* До полувремена је Србија већ имала два гола предности. А утакмица је решена у трећој четвртини, када је Србија стигла до вођства 11-6

         АЈНДХОВЕН, (ФоНет) – Ватерполо репрезенатација Србије пласирала се у финале Шампионата Европе, пошто је у полуфиналу у Ајндховену победила селекцију Италије резултатом 12-8 (4-5, 4-1, 3-1, 1-1).

         Србија ће у недељу у финалу играти против бољег из другог полуфиналног дуела, у којем се састају Мађарска и Црна Гора.

         Утакмицу против првака света Италије најбољи ватерполисти Србије почели су доста деконцентрисано, пре свега у одбрани, па су у првих осам минута примили пет голова.

         То је селектора Дејана Удовичића приморало да пре краја прве четвртине замени голмана, па је уместо Слободана Сора у игру ушао Бранислав Митровић.

         Почетком дуге четвртине све се променило. Српски ватерполисти су заиграли препознатљиву чврсту одбрану и Италијани више нису долазили у ситуацију да неометано шутирају, чак ни у нападима са играчем више.

         До полувремена је Србија имала два гола предности. Утакмица је решена у трећој четвртини, када је Србија стигла до вођства 11-6.

         Италијански ватерполисти покушали су нешто да промене провокацијама, али су због ударања добили два искључења са правом замене.

         Победом су се ватерполисти Србије реванширали Италијанима за прошлогодишњи пораз у финалу Првенства света у Шангају и обезбедили сребрну медаљу, наставивши традицију да се са највећих такмичења не враћају без одличја.

         Играч више: Италија 14 (3), Србија 13 (5). Петерци: Србија 2 (1).

         Италија: Пасторини, Перез, Гито, Фиљоли 1, Ђорђети 1, Фелуго 1, Фингари 2, Гало 3, Трешути, Фјорентини, Ајкарди, Ла Пена, Воларевић.

         Србија: Соро, Шапоњић 1, Гоцић, Удовичић 2, Ћук 1, Пијетловић, Никић, Алексић 2, Рађен, Филиповић 3, Прлаиновић 1, С.Митровић 2, Б.Митровић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари