Румуни први гол постигли у 18. минуту!

ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ ЛАКО САВЛАДАЛИ КОМШИЈЕ (14:5)

НА ЕШ У ХОЛАНДИЈИ

  • У последњем колу Србија ће у понедељак од 16 часова играти против Црне Горе, а чак и пораз од два гола разлике биће јој довољан за освајање првог места у групи и директан пласман у полуфинале

        АЈНДХОВЕН, (ФоНет) - У утакмици четвртог кола Б групе шампионата Европе за ватерполисте, репрезентација Србије победила је у Ајндховену у Холандији селекцију Румуније резултатом 14:5 (3:0, 4:0, 3:1, 4:4) и коло пре краја такмичења по групама остала на водећој позицији.

        У последњем колу Србија ће у понедељак од 16 часова играти против Црне Горе, а чак и пораз од два гола разлике биће јој довољан за освајање првог места у групи и директан пласман у полуфинале. Другопласиране и трећепласиране селекције из обе групе играће у четвртфиналу.

        После три сигурне победе на старту шампионата против Шпаније, Немачке и Хрватске, ватерполисти Србије у меч против Румуније ушли су максимално концентрисани, пре свега у одбрани. Захваљујући таквом пристпу, Румуни су веома тешко долазили у ситуацију да уопште шутирају на гол, чак и са играчем више.

        То се веома брзо одразило на резултат, па је утакмица практично била решена средином друге четвртине, када је Србија повела 5:0. После тога, све је више личило на мало озбиљнији тренинг, него на такмичарски сусрет.

        Остало је само да се види када ће ватерполисти Румуније постићи први погодак и то се десило у 18. минуту, за шта су добили громогласан аплауз малобројне публике.

        У последњој четвртини дошло је до опуштања српских ватерполиста, што су Румуни искористили да тај део игре заврше нерешеним резултатом и на крају извуку ипак частан пораз.

        Данашњу утакмицу селектор нашег тима Дејан Удовичић је пратио са трибина, јер је због искључења у сусрету против Хрватске суспендован једну утакмицу.

        Играч више: Србија 8 (5), Румунија 8 (2). Петерци: Србија 2 (2) Румунија 1 (1)

        Србија: Соро, Шапоњић 1, Гоцић 1, Удовичић 2, Ћук 1, Пијетловић 4, Никић 1, Алексић, Рађен 1, Филиповић, Прлаиновић 3, С. Митровић, Б. Митровић.

        Румунија: Стојенеску, Раду 1, Негреан, Дјакону 2, Јосеп 2, Бусила, Матеи, Киовану, Гванта, Ђорђеску, Гибан, Кадар, Драгусин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари