Ватерполо: Звезда и Раднички за Суперкуп

ФИНАЛЕ У БЕЧЕЈУ, ОД 20.00 ЧАСОВА, ЦРВЕНО-БЕЛИ ЖЕЛЕ ДА ОСВОЈЕ И ЧЕТВРТИ ТРОФЕЈ У 2013, А КРАГУЈЕВЧАНИ ДА ПОКАЖУ ДА СУ НАЈБОЉИ

        ТАЧКА на спектакуларну, историјску годину. Европа ће се у суботу поклонити Србији у Бечеју. У базену „Ђорђе Предин“ (20.00) добићемо одговор ко је најбољи на Старом континенту: европски првак Црвена звезда или освајач Еврокупа Раднички Кон Тики. Црвено-бели не крију да желе да стану раме уз раме Партизану, који је једини из наше земље, 1990. и 2011. освајао Суперкуп.

        - Европски трофеј је трофеј. У Звездиној породици нико га није освајао, а ми имамо велику жељу да тријумфујемо. Морамо да одиграмо много боље него у Крагујевцу и свесни смо да су једна од најбољих екипа у Европи. Утакмица је психолошки тешка за оба тима, а славиће онај који што дуже сачува концентрацију - истиче капитен Звезде Андрија Прлаиновић.

        Звездаши су несрећно од Про Река испали у квалификацијама за Лигу шампиона, неће бранити титулу, тако да вечерас стављају тачку у Европи.

        - Много би нам значио трофеј Суперкупа. Желимо и да покажемо да смо заслужено прваци Европе. Нама припада место у Лиги шампиона, али... Мотивисани смо, добро смо анализирали Крагујевчане, јасно нам је да морамо да смањимо грешке, да будемо конкретнији у нападу - наглашава искусни Марко Аврамовић.

        Капитен Радничког Филип Филиповић срећан је што два наша клуба одлучују о победнику Суперкупа, а не крије и да му је криво што Звезда не игра у Лиги шампиона:

        - Без обзира на то ко буде славио ово ће бити велики дан за српски ватерполо. Не игра се финале Суперкупа сваког дана у нашој земљи и сви смо поносни на то што смо део спектакла. Надам се да ће ово бити макар мала иницијална каписла да се врхунски ватерполо врати у Бечеј, који је 2000. имао првака Европе. Први пут Звезда и ми састаћемо се на неутралном терену, са страним судијама. Утакмица је специфична, а ми ако желимо да победимо морамо да наметнемо свој ритам.

        Да ће публика да ужива верује и голман Крагујевчана Здравко Радић:

        - И они и ми смо јаки, играмо лепо и квалитетно. Фаворита нема, одлучиваће нијансе. Опет ће се све свести на одбрану, играча више и мање. Мислим да ће у предности бити екипа која буде имала мирнију главу.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари