Ватерполо: Вечерас Србија - Русија у Крагујевцу

„ДЕЛФИНИМА“ РЕЗУЛТАТ У ДРУГОМ ПЛАНУ, ЈЕР СУ КАО ПОБЕДНИЦИ ГРУПЕ А РАНИЈЕ ОСИГУРАЛИ ПЛАСМАН НА ФИНАЛНИ ТУРНИР СВЕТСКЕ ЛИГЕ

        Све осим наше победе било би изненађење, а дивно је то што смо поново сви на окупу, каже капитен Живко Гоцић пред дуел са Русима у Крагујевцу

        ЗА душу навијача. Ватерполисти су крајем 2011. отворили олимпијски базен „Парк“, а данашња (19.00) утакмица са Русијом биће прва званична у Крагујевцу. „Делфинима“ је резултат у другом плану, јер су као победници групе А раније осигурали пласман на финални турнир Светске лиге од 16. до 21. јуна у Дубаију.

        - Најважније нам је да смо се коначно сви заједно. Битна нам је и промоција ватерпола, јер желимо навијачима да прикажемо све лепоте наше игре - истиче селектор Дејан Савић.

        Европски прваци су од понедељка у Крагујевцу. Кормилар Србије једино није могао да рачуна на голмане Пијетловића, Митровића и Живојиновића, па ће шансу пружити Ристичевићу и Виторовићу. Због приватних обавеза, у последњем тренутку отказао је Алексић, кога ће заменити млади Јакшић.

        - Нећемо потценити Русе, играћемо максимално одговорно, вероватно ћемо пробати неке тактичке варијанте. Све осим наше победе било би изненађење, а дивно је то што смо поново сви на окупу - наглашава капитен Живко Гоцић.

        Пуне трибине (улазнице су 100 динара, приход ће бити уплаћен за лечење младог Александра Пријовића) сигурно ће мотивисати наше асове.

        - Трудићемо се да навијаче задовољимо квалитетном игром - подвукао је Душан Марковић.

        Да Русе неће да потцене подвлачи и Слободан Никић:

        - Играћемо озбиљно, јер сваку прилику када смо сви на окупу морамо максимално да искористимо.

        Душко Пијетловић од прошлог лета игра у Синтезу из Казања, који има доста играча у руској репрезентацији:

        - То су моји другари и постоји неки ривалитет међу нама. Они су тек почели да формирају нову репрезентацију. Имају потенцијал, али ми смо много квалитетнији.

        Дилема не постоји ни за Милоша Ћука:

        - Утакмица ће, као и остале у Светској лиги, да нам користи као припрема онога што нас чека на лета. Наравно, победићемо.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари