Ватерполо: Раднички и Партизан у Барселони

ЦРНО-БЕЛИ У ЧЕТВРТАК ОД 18.00 ИГРАЈУ СА ПРО РЕКОМ, А ПОБЕДНИКА У ПОЛУФИНАЛУ ДАН КАСНИЈЕ ЧЕКАЈУ КРАГУЈЕВЧАНИ

        САЊАЈУ круну и српско полуфинале. Ватерполисти Радничког Кон Тики и Партизана Рајфајзен су у уторак, одвојено, у размаку од једног сата, отпутовали из Београда за Барселону, где ће од четвртка до 31. маја играти на Ф6 Лиге шампиона.

        Први ће у базен црно-бели, који ће у четвртак (18.00) у четвртфиналу покушати да изненаде моћни Про Реко. Победник тог дуела у петак (18.00) ће се за улазак у суботње финале борити са Радничким Кон Тики. Сви желимо да Београђани или Крагујевчани наследе на трону Црвену звезду.

        - Не би требало трошити речи о томе какву врхунску екипу има Про Реко. На нама је да се боримо, да дамо све од себе, да покушамо да наметнемо наш ритам, да покушамо да зауставимо њихове кључне играче и да спроведемо тактику у дело. Уколико испоштујемо договор, уз мало среће, можемо до победе - оптимизам краси Душана Мандића.

        Никола Дедовић истиче да су се добро припремали, да су искористи сваки тренутак да што спремнији оду на мегдан Реку. Уосталом, и јуче пре подне су вежбали.

        - Сви знају шта значи Реко, као и Партизан, у свету ватерпола. Максимално смо мотивисани, концентрисани, покушаћемо да искористимо шансу и да тријумфујемо - нада се Дедовић.

        Гаврил Суботић не жели никако да „прескаче“ четвртфинале и да већ сада размишља о Радничком:

        - Идемо корак по корак. Спремни смо, у доброј форми. Реко је фаворит, а ми у дуел улазимо растерећено. Пружићемо максимум, а у групи против Бреше смо показали да можемо да играмо са великим екипама. Можемо да пружимо одличну партију и да победимо. Али, и да не направимо подвиг, сам пласман на Ф6 је велики успех за нашу младу екипу. Доказали смо да је рад једини сигуран пут до успеха.

        За разлику од Београђана, који су преко Цириха одлетели за Барселону, Крагујевчани су се одлучили за другачију маршуту (Франкфурт) и кренули су сат раније.

        - Пошто смо већ у полуфиналу, ово је нас у ствари фајнал-фор. Фаворити су Приморје и Реко, али и ми имамо своје шансе. Уосталом, на завршни турнир нико не долази да изгуби. Спремни смо, здрави, комплетни и све ћемо учинити да играмо финале. За српски ватерполо било би феноменално да има две екипе у полуфиналу. Реко јесте фаворит, али и Партизан има своје шансе. Ако буду наметнули своју игру, ритам, своје пливање, агресију могу да изненаде Реко. Вежбали смо са њима, видео сам да иду на победу - наглашава стратег Радничког Урош Стевановић.

        Шумадиници су бриљирали у групној фази, остварили су свих 10 победа и због тога су једни од фаворита.

        - Сигурно је да идемо са највећим амбицијама. Да ли је то реално, видећемо у базену. У полуфиналу очекујемо Реко, али не отписујемо ни Партизан. Ипак, је у једној утакмици све могуће. Ослањамо се на наше искуство, на оно што смо спремали, радили целе године и можемо да уђемо у отворену битку за освајање Лиге шампиона - верује Александар Ћирић.

        Сјајни центар Борис Злоковић подвлачи да је адут Шумадинаца растерећеност:

        - Јасно је да су Реко и Приморје фаворити. Ми идемо без притиска, што је нашу екипу добро, јер имамо доста младих играча. Ово је идеална прилика да нешто урадимо. Идемо да играмо ватерполо, да се боримо, да дамо свој максимум и да, уз мало среће, изборимо финале. А како је финале специфично, онда је све могуће.

ШАМПИОНИ

        НАЈВИШЕ европских круна, седам, освојили су: Партизан Рајфајзен, Про Реко, Младост Загреб. Шпандау има четири, Југ и Посилипо по три. У групи екипа које су једном покориле Стари континент су и Црвена звезда (2013) и Бечеј (2000).

СКУПИЛИ 183.430 ДИНАРА

        НА ватерполо ревији, која је прексиноћ одржана у оквиру акције „Срце на терен“, на Ташмајдану скупљено је 183.430 динара. ВСС је захвалан свим навијачима који су дали новчани прилог, а прикупљена средства биће уплаћена на рачун Владе Републике Србије намењен помоћи угроженима од поплава.

РАСПОРЕД

Четвртфинале - сутра

        Партизан Р. - Про Реко 18.00

        Барселонета - Бреша 19.30

        Полуфинале - петак

За пето место 16.30

        Партизан Р./Реко -

        - Раднички КТ 18.00

        Барселонета/Бреша -

        - Приморје 19.30

Субота

        Финале 20.00

        За треће место 18.30

 
        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари