Ватерполо: Пораз Србије у правом тренутку?

НАРЕДНИ МЕЧ, НАШИ ВАТЕРПОЛИСТИ ИГРАЋЕ У СУБОТУ ОД 16.00 ЧАСОВА,

ПРОТИВ ХРВАТСКЕ...

Филип Филиповић

  • „Потребно нам је стрпљење. Ништа друго“, уверава Филип Филиповић после пораза од Мађарске у 3. колу Европског првенства

         После тријумфа над Француском и Немачком, репрезентација Србије доживела је у четвртак увече и пораз на континенталном првенству у Будимпешти. И то од домаће селекције.

         Окршај светског и европског првака припао је домаћину, који се приближио освајању првог места у Групи Б, а самим тим и директном пласману у четрвтфинале.

         Наш тим, који је почео утакмицу нервозно, а потом имао проблем да савлада разбрањеног чувара мреже домаћих Декера (13 одбрана), сада ће морати да победи једну од наредне две утакмице да би се домогао нокаут фазе.

         Филип Филиповић, најбољи играч и предводник српске репрезентације, оценио је да су „делфини“ у четвртак играли превише нервозно и на моменте брзоплето.

          „Можда је прерано за анализу, али очигледно је да смо данас хтели да раније завршимо меч. Можда је то и један вид још психичке неспремности, јер смо хтели да нападе завршавамо у 15. секунди. Нисмо имали стрпљења, да одиграмо одбрану до краја, па да одемо у напад, журили смо са играчем више...“

          „Пораз је дошао у правом тренутку. Као спортски шамар. Требамо сада као тим да се тргнемо. Били смо безброј пута у овој ситуацији, бићемо још неколико пута сигурно, нема места за панику, идемо даље, најважније нам је да добијемо наредна два меча и да се пласирамо у четвртфинале или полуфинале, како већ“, изјавио је он.

         Наредни меч, наши ватерполисти играће у суботу од 16.00 часова, против Хрватске. Шта је потребно за поправљање игре?

          „Стрпљење, стрпљење и стрпљење. Нема шта друго. Видели смо да данас неке ствари не могу да се заврше у 15. минуту, ни у 25. већ морају да се одраде до краја. Морамо да се смиримо. Видело се да је било нервозе, то је све нормално и не бих овом поразу придавао велики значај“.

          „Европски шампион се не постаје са седам-осам победа. И порази су саставни део игре и морамо се уздићи исто као и после победе и спремити за следећи меч против Хрватске, који је нама веома, веома битан“, закључио је Филиповић, који је у дуелу са Мађарима постигао два гола.

         И Живко Гоцић, капитен „делфина“, истакао је да још има времена да се ситуација поправи и да би пораз требало да тргне цео тим.

          „Не знам шта бих претерано могао да кажем. Јесте ово био неочекиван и тежак пораз, али спорт је такав. Изгубили смо јако битну, али не и одлучујућу утакмицу. Морамо да се спремамо за следећу утакмицу и да у наредне две забележимо један тријумф који би нам омогућио пролаз у борбу за медаље“.

          „Похвалио бих свог клупског друга Декера који је одлично бранио. Остали смо хендикепирани за искључење Прлаиновића, који нам је доста фалио, он је један од наших најбољих играча и један од најбољих играча на свету“, изјавио је он.

         Петак ће бити дан за одмор на Европском првенству у Мађарској. Наредни изазов „делфини“ ће имати у суботу, у изузетно важном Еx-Yу дербију.

          „Нисмо доживели резултатски тежак пораз, само би га требало што пре заборавити и неће бити никаквих проблема ако у наредне две утакмице забележимо једну победу“, подвукао је Гоцић.

Селектор Савић о поразу...

          „Мађарска је заслужено победила. Нисмо могли да се снађемо у фази напада. Мислим да су одиграли изузетну одбрану, а ми смо неколико катастрофалних грешака направили у одбрани. Сигурно да неке ствари морају да се исправе, као што сам рекао и после Немаца. Не смемо да паднемо ни у једном моменту“.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари