Ватерполо: Почиње финале Купа на Ташмајдану

ЦРВЕНО-БЕЛИ СУ У СУБОТУ АПСОЛУТНИ ФАВОРИТИ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ,

ДОК ЈЕ РАДНИЧКИ ОПРЕЗАН СА ПАРТИЗАНОМ

ВК Црвена звезда

          Спектакл! Србија као Европа. На Ташмајдану данас почиње један од најјачих финалних турнира за национални Куп на Старом континенту. Најбољи европски ватерполо клуб у 2013, Црвена звезда, данас (18.15) у полуфиналу Ф4 игра са Војводином, а освајач Еврокупа, Раднички Кон Тики од 20.15 одмерава снаге са нашим најтрофејнијим клубом Партизаном Рајфајзен. Финале је сутра од 20.15.

          Андрија Прлаиновић и другови жарко желе да одбране трофеј, а форму су брусили у Ријеци са Приморјем. Прексиноћ су вежбали и са Партизаном.

          - С обзиром на то да смо се прерано опростили од Европе, веома су нам важна домаћа такмичења. Учинићемо све да опет освојимо и Куп и титулу првака. Фаворити смо против Војводине и верујемо да ћемо изборити финале. Како немамо јаке утакмице и те како нам је користио спаринг у Ријеци са једном од најјачих европских екипа, Приморјем. Додатни мотив нам је то што играмо на нашем базену и верујем да ће навијачи бити уз нас - оптимиста је Прлаиновић.

          У Војводини су свесни своје снаге, не прете прваку Европе, желе само да се прикажу у што лепшем издању.

          - Финале Купа је за нас велика инспирација. Растерећени смо, немамо велике амбиције, само мотив да одиграмо што боље, да се докажемо селектору Дејану Савићу. То може да буде и наша предност. Тренирали смо јако, спаринговали са Партизаном, а данас ћемо да видимо да ли неко од нас заслужује да једног дана заигра у тиму као што је Звезда - наглашава капитен Војводине Немања Матковић.

          Крагујевчани су од јуче у Београду, а синоћ су са истоименом екипом вежбали на Ташмајдану. Искусног Александра Ћирића не заварава прошлонедељна победа од 9:2 на Бањици.

          - И тада сам рекао да ово неће бити иста утакмица. Вероватно смо фаворити, али у оваквим дуелима одлучује велика жеља. Имамо рецепт за Партизан, неопходно је да све време имамо контролу игре. Сконцетрисани смо само на полуфинале, сматрамо да морамо ићи корак по корак. О финалу, у којем ће сигурно играти Црвена звезде, причаћемо тек када прескочимо прву препреку - истиче Александар Ћирић.

          Црно-бели су се протеклих дана трудили да забораве 2:9. Вежбали су са мађарским Солноком, једном тренирали са Црвеном звездом, а јуче су у Новом Саду радили са Војводином.

          - Надам се да им не лежимо у Купу и да ће бити као прошле године, када смо их у полуфиналу елиминисали. Бићемо јачи за Дедовића и Чучковића, који су битни за нашу одбрану. Мотивисани смо, покушаћемо да контролишемо игру и да их нападнемо. Надам се да нећемо поновити слабости и да ћемо целу утакмицу одиграти у истом ритму - каже Милош Ћук.

СУБОТА

          Полуфинале

          Ц. звезда - Војводина 18.15

          Партизан Р. - Раднички КТ 20.15

НЕДЕЉА

          Финале 20.15

САТ РАНИЈЕ

          КАПИЈЕ „Ташмајдана“ отварају се један сат пре почетка прве полуфиналне утакмице. Навијачи ће бити раздвојени на трибини, а после прве полуфинале утакмице гледалиште ће бити испражњено. Клубовима су подељене улазнице по договору, а засада нема најављеног доласка присталица Радничког и Партизана.

          Иначе, улазнице за полуфиналне утакмице коштају 200, а за финале 300 динара.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари