Ватерполо: Партизан се изборио за Барселону

ПАРТИЗАН ЋЕ ГРУПНУ ФАЗУ ТАКМИЧЕЊА У ЛИГИ ШАМПИОНА

ЗАВРШИТИ НА ТРЕЋЕМ МЕСТУ ГРУПЕ Б ИЗА РАДНИЧКОГ И БРЕШЕ

         Партизан је у среду у Новом Саду победио Војводину са 17:8 и тако дошао до другог тријумфа у борби за треће место првенства Србије, којом је осигурао учешће у европским такмичењима и наредне сезоне.

         Тренер ватерполиста Партизана изјавио је да се у клубу не надају приливу финансијских средстава, али да се и поред тих недаћа спремају за завршни турнир Лиге шампиона у Барселони.

         „Треће место, то је и минимум и максимум, зависи са које стране се гледа. Екипа је током целе сезоне играла најбоље, а нажалост нисмо могли да се умешамо између Црвене звезде и Радничког, јер нам је недостајала неколицина старијих и искуснијих играча“, рекао је Вујасиновић.

         Он је додао да су у клубу пресрећни због пласмана на завршни турнир Лиге шампиона.

         „Само учешће на завршном такмичење је нека награда. Не желимо да будемо шести, свесни смо наших могућности, иако знамо да смо у играчком кадру иза свих тих екипа“, додао је он.

         Вујасиновић је рекао да га резултат против Бреше у последњме колу групне фазе такмичења не занима и додао да ће га искористити за уигравање екипе.

         „На завршном турниру неће бити лако, радићемо на томе већ против Бреше. Желимо да се подигнемо и да се представимо у најбољем светлу. Резултатске амбиције против Италијана не постоје, мене све што занима је игра“.

         Партизан ће групну фазу такмичења у Лиги шампиона завршити на трећем месту групе Б иза Радничког и Бреше. Они су у досадашњем делу такмичења забележили пет победа и четири пораза.

         Вујасиновић је рекао да екипа без обзира на лошу финансијску ситуацију у клубу ради свој посао на „врло озбиљан начин“.

         „Паре у клуб нису стигле, али ми радимо свој посао како треба. Момци се боре, што за места у А репрезентацијама, што за јуиорске, иако нису добили плате... Уопште не зна када ће их добити, а и када их добију, као да су то неке паре“, рекао је Вујасиновић.

         Он је изјавио да се управа клуба бори да од спонзора добије одређени финансијски прилив и додао да ће се те паре, уколико пристигну, бити потрошене за завршни турнир.

         „Велика је борба да се добију паре, на основу резултата које смо имали и које су зарађене игром. Услови на завршном турниру су знатно друачији него прошле године у Београду, када је домаћин плаћао смештај и пут“.

         Тренер црно-белих је истакао и да није у реду ватерполо стављати у исти кош са осталим спортовима.

         „Није у реду да се ВК Партизан гура у исти кош са осталим, милионским буџетима у другим спортовима. Поносан сам на играче што све трпе у овој беспарици, као и на то што се супротстављају знанто скупљим екипама, које имају енормне буџете“.

         Завршни турнир ватерполо Лиге шампиона одржаће се од 29. до 31. маја у Барселони.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари