Ватерполисти Србије „потопили” и Кину

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ОСВОЈИЛА ЈЕ МАКСИМАЛНИХ ШЕСТ БОДОВА

И ПРВО МЕСТО У ГРУПИ Ц НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У БАРСЕЛОНИ

        Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у осмину финала и освојила је прво место у Групи Ц, пошто је у утакмици трећег кола на Светском првенству у Барселони, победила Кину са 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1).

        Репрезентација Србије освојила је максималних шест бодова из три утакмице, па ће у осмини финала играти против последњепласиране екипе из Групе Д у којој се такмиче Италија, Немачка, Казахстан и Румунија.

        У Групи Д ће се у току дана одиграти утакмице последњег, трећег кола. Прва је Италија са четири бода, по два имају Немачка и Казахстан, док је Румунија без бодова.

        У Групи Ц данас играју још Мађарска и Аустралија, екипе које су у прве две утакмице сакупиле по два бода. Кина је без бодова.

        Најефикаснији у екипи Србије био је Стефан Митровић са четири гола, а Душко Пијетловић постигао је три гола. У екипи Кине Нинг Пан и Чунгсјинг Лијанг постигли су по два гола.

        На почетку прве четвртине играло се гол за гол, али је Србија преко Живка Гоцића и Андрије Прлаиновића успела да дође до два гола предности 4:2. Душан Мандић је након тога пропустио прилику да из петерца увећа предност, што су Кинези казнили и преко Лијанга смањили заостатак.

        Ватерполисти Кине су добро играли у другој четвртини, преко Ниасјанга Лијанга смањили су на 5:6, али су изабраници Дејана Савића у завршници добро играли у одбрани и преко Митровића и Пијетловића стекли три гола предности уочи другог полувремена - 8:5.

        Србија је у наставку доминирала добром игром у одбрани и сигурном игром у нападу, а Слободан Никић је донео највећу предност од шест голова - 11:5. Кинези су успели да смање заостатак, али је Пијетловић вратио Србији пет голова предности уочи почетка четврте четвртине.

        Ватерполисти Србије су у последњој деоници сигурно играли и чували предност, головима Митровића, Пијетловића и Милоша Ћука, а кинески голман их је добрим одбранама спречио да остваре убедљивију победу.

        Утакмице осмине финала играју се у недељу.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари