Ватерполисти данас против Мађара

СРПСКИ „ДЕЛФИНИ” И МАЂАРИ СЕ БОРЕ ЗА ПРВО МЕСТО У ГРУПИ Ц

НА СП У БАРСЕЛОНИ (13.30)

         СТАРИ, добри класик. И то већ у другом колу СП у Барселони. Ватерполисти Србије у среду од 13.30 у базену „Бернат Пикорнел“ са Мађарском одлучују о победнику групе Ц.

         Јер, у трећем колу (петак, 9.30) наше очекује дуел са Кинезима.

         - Они су, као и ми, променили селектора, али за разлику од нас и велики број играча. Потребно је време да ти ватерполисти дођу на ниво својих претходника, који су три пута заредом освајали Олимпијске игре. Мађари су Мађари, једна од четири најбоље екипе на свету. Окренути смо себи, својим плановима, желимо да освојимо прво место у групи - истиче Савићев помоћник Дејан Станојевић.

         Биће то и судар два стила, јер је познато да Мађари играју на „гол више“, а наши снагу црпе из одбране.

         - Кад год смо из одбране диктирали ритам утакмице били смо у предности. Тако је било и у финалу Светске лиге у Чељабинску, где смо славили. Али, на турниру у Ламији било је доста голова, Мађари су наметнули свој ритам и победили нас. Зато очекујемо тешку, неизвесну утакмицу - наглашава Станојевић.

         Од несрећног пораза у финалу Олимпијских игара 2004. у Пекингу (7:8) наши су углавном побеђивали. Чак шест година нису знали за пораз, све до ЕП у Загребу, где су у групној фази славили Мађари. Али су Срби касније у борби за бронзу били успешнији. Као и у финалу СП 2005. у Монтреалу, ЕП 2006. у Београду. Памте се и победе у четвртфиналу СП 2009. у Риму или полуфиналу СП 2011. у Шангају. И на Олмпијским играма у Лондону Вања Удовичић и другови су били убедљиви.

         - Променили су тим, желе и игру, али за то треба времена. Увек су били јаки индивидуалци, шутери, пливачи. Препуштају нам улогу фаворита, али верујем да хоће да нас успавају. Нови селектор Бенедек више инсистира на тактици и дисциплини у игри. Биће паклено, тим пре што је улог велики, прво место у групи - сматра Живко Гоцић, који је лане био и капитен Солнока.

         Филип Филиповић верује да ће вечити дерби бити неизвестан до последње секунде:

         - Не би требало да се обазиремо на овогодишња два дуела. Ипак, је СП нешто сасвим друго. Мађари су доста тога променили у игру, свом систему. Води их Бенедек, који је окупио млађе играче и сигурно је да желе да прекину дугогодишњи пост и освоје медаљу. Без обзира како текао резултат, ниједна екипа се неће предати до краја. Зато очекујем неизвестан меч.

         Наши су у уторак имали два тренинга. Објекат је био удаљен, али се нико није жалио. Уосталом, и селектор Савић и играчи сматрају да морају да се прилагоде свакој ситуацији.

         - Са Мађарима смо увек играли велике утакмице. Биће неизвесно, надам се нашој победи - оптимиста је млади Душан Мандић.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари