Удовичић деветим голом „потопио“ и Вујановића и Кривокапића

29. јануар 2012.

ЗЛАТНИ ДАТУМ СРПСКОГ СПОРТА

ДРУГО ЗЛАТО: ВАТЕРПОЛИСТИ У ФИНАЛУ ШАМПИОНАТА ЕВРОПЕ

ПОБЕДИЛИ ЦРНУ ГОРУ (9:8)

  • До петог тријумфа на шампионатима Европе, а другог под именом Србија, нађи ватерполисти стигли у тврдој уталмици, али су успели да се реванширају Црној Гори за пораз у финалу првенства Европе пре четири године у Малаги
  • Финална утакмица одиграна у изванредној атмосфери. Из Подгорице су чартер летом стигли навијачи Црне Горе, предвођени председником државе Филипом Вујановићем и председником скупштине Ранком Кривокапићем
  • Утисак је да је на трибинама ипак било више навијача Србије, који су крајем прве четвртине почели да скандирају Новаку Ђоковићу, који је пар минута пре тога одбранио титулу у Мелбурну

        АЈНДХОВЕН, (ФоНет) – Ватерполо репрезентација Србије освојила је златну медаљу на шампионату Европе, пошто је у Ајндховену у Холандији у финалу победила селекцију Црне Горе резултатом 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3).

        Бронзану медаљу освојила је репрезентација Мађарске, која је у мечу за треће место победила Италију са 12:9.

        До петог тријумфа на шампионатима Европе, а другог под именом Србија, наши најбољи ватерполисти стигли су после велике борбе и неизвесне завршнице.

        Финална утакмица је одиграна у изванредној атмосфери. Из Подгорице су чартер летом стигли навијачи Црне Горе, предвођени председником државе Филипо Вујановићем и председником скупштине Ранком Кривокапићем.

        Утисак је да је на трибинама ипак било више навијача Србије, који су крајем прве четвртине почели да скандирају Новаку Ђоковићу, који је пар минута пре тога одбранио титулу у Мелбурну.

        Као што се очекивало, утакмица је била веома „тврда”.

        Репрезентација Србије је на старту три пута водила, али су Црногорци сваки пут стизали и на крају успели и да поведу 4:3 на крају друге четвртине.

        Почетком треће четвртине, српски ватерполисти су изједначили, а онда успели да се одбране са два играча мање и да потом у контри голом Алексића поново пређу у вођство.

        У последњој четвртини репрезентација Србије је у два наврата имала два гола предности, 7:5 и 8:6, али то није био крај, јер су Црногорци успели то да стигну.

        На 70 секунди до краја добили смио прилику да са играчем више поведемо и шансу је у последњим секундама напада искористио капитен Вања Удовичић, који је постигао девети гол за наш тим.

        Црна Гора је имала прилику да утакмицу уведе у продужетке, јер је 50 секунди пре краја имала напад са играчем више, али је није искористила.

        Српски ватерполисти су успели да сачувају лопту до краја утакмице и да се тако реванширају Црној Гори за пораз у финалу првенства Европе пре четири године у Малаги.

        Играч више: Србија 13 (7), Црна Гора 11(4). Два играча више: Србија 1 (1) Црна Гора 3 (1) Петерци: Црна Гора 1 (0).

        Србија: Соро, Шапоњић, Гоцић, Удовичић 2, Ћук, Пијетловић 1, Никић, Алексић 1, Рађен 1, Филиповић 1, Прлаиновић 1 , С. Митровић 2, Б. Митровић.

        Црна Гора: Радић, Бргуљан, Пасковић 1, Петровић, Кликовац, Радовић 3, Н. Јановић 1, М. Јановић, Ивовић 2, Злоковић, Гојковић 1, Јокић, Шћепановић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари