Триглав ватерполо лига без српских клубова?

КАКВУ КОРИСТ ОД ЛИГЕ КАД НЕ ПОСТОЈИ ПРОХОДНОСТ У ЕВРОПСКА ТАКМИЧЕЊА, КАЖЕ ПРЕДСЕДНИК ЗВЕЗДЕ

Навијачи Црвене звезде на Пливалишту „Ташмајдан“

        „Вечерње новости“ пишу да ће бити одржан хитан састанак спрских клубова и Ватерполо савеза Србије после одлуке руководства Триглав лиге да Црвеној звезди одузме шест бодова и казни је 5.000 евра.

        Црвено-бели су кажњени јер су у утакмици са Радничким у Крагујевцу наступили са Филипом Кљајевићем, Драганом Драшковићем и Срђаном Аксентијевићем, којима Управни одбор Триглав ватерполо лиге није одобрио право наступа, јер су на почетку сезоне играли за грузијску Локомотиву, која је испала у првом кругу квалификација за Лигу шампиона.

        Црногорски и хрватски медији најављују и могуће иступање српских клубова из такмичења.

        Наши клубови и ВСС сматрају да су били поштовани прописи LEN, да играчи имају право да играју за Звезду, а на данашњем састанку усагласиће се и званични став према Триглав лиги. Иначе, Крагујевчани се нису жалили на наступ тројице играча, упркос поразу од 5:8. Међутим, после интервенције Такмичарске комисије Триглав лиге, Радничком је уписана победа од 5:0.

        У Триглав лиги, за сезону 2015/16, наступају Црвена звезда, Партизан, Војводина и Раднички. Ту су још Југ, Приморје, Јадран, Младост, Морнар и ПОШК.

        Звезда је и у недељу, у Новом Саду, играла против Војводине у истом саставу.

        Председник Триглав лиге, Миливој Бабић, потписао је 31. децембра одлуку да се Звезди ускрати право на регистрацију тројице нових играча, а 15. јануара на састанку Управног одбора лиге одбијена је жалба Београђана гласовима већине присутних. Исти став поновљен је и у суботу на новом састанку, тако да су сада на потезу српски клубови.

        „Могу да нам одузму колико хоће бодова и да нас новчано кажњавају, али ми смо све радили по прописима. Уосталом, какву корист имамо од регионалне лиге, када све финансирају клубови и када не постоји проходност у европска такмичења? Нећемо дозволити Хрватима да се играју са нама, јер много тога нису испоштовали“, поручује председник ВК Црвена звезда, Виктор Јеленић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари