Рудић: Србија увек један од главних фаворита

ТЕК ЋЕ ЧЕТВРТФИНАЛА ПОКАЗАТИ ПРАВЕ ВРЕДНОСТИ СВАКЕ ЕКИПЕ

- НАГЛАШАВА ИСКУСНИ СТРУЧЊАК

Ратко Рудић

  • Србија заслужује улогу фаворита на основу резултата у последње две године. Квалитетна је, има моћне играче - прича легендарни стручњак

        ЕВРОПСКО првенство у ватерполу је незамисливо без Ратка Рудића. Најтрофејнији стручњак свих времена или је учесник или, као ових дана у Београду, гледалац. Тренерски маг, који од Бразила покушава да створи моћан тим за Олимпијске игре у Рију, одушевљен је што се Шампионат одржава у „Комбанк арени“.

        - Најупечатљивији утисак је амбијент, уређеност пливалишта, могућност доласка великог броја гледалаца. Од прве утакмице све је на врхунском нивоу - истиче Рудић.

        Искуство је Рудића научило да буде опрезан у прогнозирању ко ће освојити медаље.

        - Тек ће четвртфинала показати праве вредности сваке екипе - наглашава Рудић за „Новости“.

        Без обзира на велике разлике међу екипама, Рудић сматра да је добро што је ЕП проширено са 12 на 16 екипа:

        - Велика би разлика била и да је остало по старом. Битно је да екипе играју на ЕП, није увек све у резултату. Важно је да репрезентације које раније нису могле да наступају имају могућност напретка, стицање искуства, што ће им омогућити да подигну квалитет на следећем ЕП.

        Рудићу су, као и осталима у свету ватерпола, најважније Олимпијске игре у Рију. На питање може ли Србија коначно до злата одговара:

         Србија је увек један од главних фаворита, то заслужује и на основу резултата у последње две године. Квалитетна је, има моћне играче. Сигурно је претендент на трон.

БРАЗИЛ СВЕ БОЉИ

        Ватерполисти Бразила су се, у склопу припрема за ОИ у Рију, протеклих недеља припремали у Хрватској, Црној Гори и Србији:

        - Добро радимо, играчи напредују, прогрес је видљив. Верујем да ћемо ниво игре подићи до Игара, да ћемо бити равноправни са свима. Ову паузу због ЕП искористили смо да будемо заједно, а после ћемо имати повремена окупљања.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари