Мађари потопљени са 14:10

УБЕДЉИВ СТАРТ СРПСКИХ ВАТЕРПОЛИСТА У ЛОНДОНУ

  • Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Прлаиновић са пет голова, док су Филиповић и Никић дали по два поготка

        СЈАЈАН старт српских ватерполиста у Лондону.

        Победили су старог и љутог ривала - селекцију Мађарске са 14:10 (2:2, 3:1, 6:3, 3:4). У великом дербију првог кола Б групе олимпијског турнира.

        Пулени Дејана Удовичића одиграли су свој можда и једну од најбољих утакмица у досадашњем току сезоне и потврдили да с правом „пуцају” на златну медаљу.

        Меч са Мађарима био је и својеврсна реприза финала ОИ из Атине пре осам година, па су северне комшије опет погнуте главе напустиле базен.

        Само у првој четвртини мађарски играчи су могли да се носе са нашим „делфинима“, а све након тога био је час ватерпола који су држали репрезентативци Србије.

        Голове који су наговестили тријумф дали су - Филип Филиповић, Слободан Никић и Вања Удовичић, па је српска екипа већ у другој четвртини дошла до предности од 5:3.

        Када су на почетку треће деонице Филиповић, Андрија Прлаиновић и Милан Алексић донели Србији вођство од 8:3, питање победника било је решено.

        Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Прлаиновић са пет голова, док су Филиповић и Никић дали по два поготка.

        Двоструки стрелац за Мађарску био је Норберт Мадараш.

        Селекција Србије ће у другом колу Б групе 31. јула играти против Велике Британије, а тај меч почеће у 18.20 по нашем времену.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари