Капитен Гоцић: Злато у Казању - реалан циљ

ТРИЈУМФ У БЕРГАМУ САМО ЈОШ ВИШЕ МОТИВИШЕ ДА ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКУШАМО ДА ПОБЕДИМО СВЕ

Живко Гоцић

        ОД КАДА је капитен Србије, Живко Гоцић је стално подизао шампионски пехар. Ватерполисти су у петак из Београда преко Москве отпутовали у Казањ на 16. СП, а њихов вођа се нада да ће наставити златни низ, који је започео прошле године освајањем Светске лиге у Дубаију и ЕП у Будимпешти.

        Ове се већ радовао у Бергаму и верује да је реално да обједине обе круне.

        - Дај боже да наставимо у таквом ритму - оптимиста је Гоцић. - Али и сами знате да постоји много фактора који о томе одлучују.

        Наши су први на светској ранг-листи, што говори да су фаворити број један. Трофејни ватерполиста подсећа да репрезентација на сваком такмичењу напада трон. А Казањ је велика прилика да исправе седмо место из Барселоне 2013.

        - То је реално и не видим ниједан разлог да буде другачије. Примарни циљ, пласман на Олимпијске игре, овог лета остварили смо из првог покушаја и нисмо као остали оптерећени вађењем олимпијске визе. Али то не смањује наше амбиције у Казању. Мене тријумф на Ф6 Светске лиге у Бергаму само још више мотивише да још једном покушамо да победимо све и да тако свима покажемо да смо са правом ту где јесмо - наглашава Гоцић.

        Европски прваци стартују у понедељак, 27. јула, када у првом колу групе Д играју са Црном Гором. Два дана касније састају се са Јапаном, а 31. са Аустралијом. Победник групе пласираће се директно у четвртфинале, где ће чекати другу или тречу селекцију из А или Б групе.

        - Дуел са Црногорцима биће као и увек веома узбудљив и вероватно ће одлучивати о првом месту у групу. Биће јако тешко, али не бих од тога стварао епски дуел. Искуство из Барселоне опомиње да је најважнија утакмица у четвртфиналу. Реално, тада би требало да достигнемо топ форму, јер тада се решава све - подвлачи Гоцић.

        Подсећа Живко да су у последње две године остали без два најбоља бека на свету, Вање Удовичића и Николе Рађена, али и да су млади Сава Ранђеловић и Никола Јакшић све бољи:

        - Ми из одбране црпимо нашу енергију, снагу. Милану Алексићу је додељана улога да буде диригент одбране и да двојицу младих момака својим искуством и уз нашу помоћ доведе на ниво који је потребан да би се било на светском врху. Сава и Никола су засад, по мени, одиграли феноменално. Дивни су момци и доказали су да им је место у екипи.

        Искусни ватерполиста као највеће конкуренте у борби за медаљу види Мађаре, Црногорце, Италијане и Хрвате:

        - Не смем да заборавим ни четири селекције које прете из другог плана. САД и Аустралија из године у годину видно напредују, Грчка игра стварно добар ватерполо, и Бразил, који је освајањем медаље у Светској лиги свима поручио да рачунају на њега.

ФИЛИП СА СИНОМ

        Филип Филиповић је на аеродрому „Никола Тесла“ показао колико је брижан отац. Најбољи ватерполиста света се све док није морао да пређе границу играо са сином Вуком у играоници.

СТАРТУЈЕ ФАРКАШ

        Светско првенство у воденим спортовима свечано је у петак отворено, а од наших први ће стартовати пливач Тамаш Фаркаш, који ће се у суботу у подне по нашем времену борити за што бољи пласман на пет километара. Пријављено је 52 такмичара.

        - Желим да отпливам своја најбоља времена, а надам се и добром пласману - истиче Фаркаш, који ће пливати и на 10 километара.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари