FINA ће бити „фина” према Николи Рађену?

ПОСТОЈИ ВЕЛИКА ВЕРОВАТНОЋА ДА НЕ БУДЕ САНКЦИОНИСАН

МАКСИМАЛНОМ КАЗНОМ ОД ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

Никола Рађен

        Никола Рађен помирио се са неизбежном суспензијом због свог „пада“ на анти-допинг тесту и обећао да ће учинити све да исправи ту грешку.

        Правила су јасна и предвиђају му максималну суспензију од четири године. С обзиром на то да му је 30, најтежа санкција би сасвим извесно означила и крај његове каријере.

        Међутим, можда неће бити радикално кажњен.

        Српски ватерполиста могао би да буде помилован и да не добије максималну казну од четири године, откривају Наше новине у четвртак.

        Према писању тог листа, добро упућени извор у читав случај објаснио је да постоји велика вероватноћа да Рађен не буде санкционисан максималном казном од четири године.

        „Верујем да ће FINA, која води цео случај, узети у обзир искрено покајање Николе Рађена. Он заиста жели да исправи грешку коју је направио и спреман је да прихвати сваку, па и ону најтежу казну. Поред тога, нема сумње да ће FINA узети у обзир и то што допинг није користио због побољшања спортских резултата“

        „Такође, олакшавајућа околнст је и то што није тражио такозвани 'Б' узорак, већ је одмах признао и показао жељу да његов случај буде пример другима, као и то што му је ово први прекршај у каријери. Не би било изненађење да му буде изречена суспензија од две године“, открио је саговорник Наших новина.

        У међувремену, ВК Олимпијакос раскинуо је уговор са српским интернационалцем, према којем је Рађен зараживао 120.000 евра по сезони.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари