Дерби ЕП у ватерполу: Србија - Мађарска

СВЕТСКИ ПРВАЦИ МАЂАРИ И ЕВРОПСКИ ШАМПИОНИ СРБИ

ВЕЧЕРАС НА СЦЕНИ „АЛФРЕД ХАЈОШ“ У 20.30

          Улазнице распродате, подршка српској селекцији биће минимална у односу на пет-шест хиљада домаћих навијача. Тек је трећи такмичарски дан, вечерашњи резултат ће имати пре свега психолошки значај за даљи ток првенства.

          - Не треба утакмицу Мађара и Француза узимати као мерило. Французи јесу напредовали, али слабија игра домаћина у прве две четвртине нас неће заварати - каже Живко Гоцић.

          Гоцићев клупски друг из Солнока Стефан Митровић додаје:

          - Уопште немамо притисак. Ако он постоји онда је на Мађарима. Прваци су света, публика је њихова, треба то да издрже. Са друге стране играли смо доста утакмица пред пуним трибинама које нам нису биле наклоњене. Сигурно ће то њима бити подршка, али њихов начин навијања није агресиван и уопште не може да утиче на нашу игру.

          Наши репрезентативци су свесни да ће одлучити детаљи:

          - Биће борбена, добра утакмица са великим надахнућем. Ко буде имао бољи дан, ко буде мирнији, хладније главе имаће више шанси да слави. Базен је храм ватерпола и подршка неколико хиљада навијача ће много значити Мађарима. Знам да нас хвале, али тиме желе да скину терет са себе. Само ћу да кажем да су прваци света - сматра Гоцић.

          Никић велича квалитет ривала:

          - Браћа Денеш и Данијел Варга играју одлично на првенству. Ту је и искусни леворуки опасни Мадараш. Они ће се, као и ми, дизати кроз турнир. Нама је највећи адут одбрана. Одатле све почиње, напад, контра, прилика за гол. Томе треба да тежимо.

          Момци тврде да шампионат тек почиње:

          - Таман посла да је ово неки финале пре финала. Има и да се игра и да се игра. Било би одлично да будемо први у групи, али смо спремни и за разигравање. Знамо да имамо квалитет на свакој позицији и да имамо изгледе да победимо- оптимиста је капитен Живко Гоцић.

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари