„Делфини“ вечерас са Италијом за финале СП

ПОСЛЕДЊИ ПУТ СА ИТАЛИЈОМ НА ШАМПИОНАТУ СВЕТА 2011. У ШАНГАЈУ,

КАДА СМО У ФИНАЛУ ИЗГУБИЛИ

        Ватерполо репрезентација Србије против Италије игра полуфиналну утакмицу светског првенства у Казању.

        Изабраници селектора Дејана Савића сматрају да ће у том важном дуелу одлучивати ментална снага и хладна глава.

        Званично најбољи ватерполиста света Филип Филиповић навео је да у мечу са Италијанима њега и саиграче чекају „све могуће ствари“ на које треба да остану имуни.

        „Ово је шампионска екипа која зна да игра и тако хоћемо да се понашамо до краја“, рекао је Филиповић.

        Србија се последњи пут састала са Италијом на шампионату света 2011. у Шангају, када је у финалу изгубила после продужетака уз проблематично суђење, да би још један пораз претрпела у полуфиналу Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

        Филиповић је нагласио да зна какво издање припремају Италијани.

        „Свакако морамо да искористимо што немају леворуког играча у екипи. Покретљиви су, доста стрпљиви у нападу, чекају играца више и у томе су добри. Морамо да будемо беспрекорни, да хладном главом прво победимо себе. Овде не одлучује само квалитет, већ и низ других околности. Ми смо урадили корак више у односу на претходни шампионат у Барселони, било би глупо да два пута паднемо на исти начин. Идемо даље“, поручио је Филиповић.

        Центри Слободан Никић и Душко Пијетловић су са девет голова најефикаснији играчи Србије на турниру у Казању.

        „Судије толеришу грубости и на то морамо да будемо имуни. Било би добро да против Италијана ефикасно отворимо утакмицу и стекнемо предност. Пијетловић и ја ћемо морати да се боримо за добре позиције како бисмо омогућили нашим одличним шутерима да додју од изражаја“, рекао је Никић.

        Урош Стевановић, први асистент селектора Савића, истакао је да у меч треба ући мирно, без панике.

        „Само мирно, без панике, шта год да се догађа у базену. Ова екипа има менталну снагу и верујем да може да одигра без притиска. Ако будемо играли нашу игру, нема нам равних“, поручио је Стевановић.

        Полуфинална утакмица првенства света у Казању између Србије и Италије на програму је од 21 сат, а претходно се у првом полуфиналу од 19.30 састају Хрватска и Грчка.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари