„Делфини“ крајњим напором трећи у Нишу

СРПСКИ ВАТЕРПОЛИСТИ У „УТЕШНОМ“ ФИНАЛУ ТУРНИРА

НАПРАВИЛИ ПРЕОКРЕТ ПРОТИВ ШПАНИЈЕ

Ватерполо репрезентација Србије

        Репрезентација Србије заузела је треће место на турниру „Ниш 2015“, који је одржан између тријумфа изабраника Дејана Савића на завршном турниру Светске лиге у Бергаму и одласка на Светско првенство у Казању, које почиње 27. јула.

        Некомплетни „делфини“ су у суботу пре подне, након пораза од Грка на петерце, одмерили снаге са Шпанијом и победили резултатом 10:9 (0:1, 1:3, 5:3, 4:2).

        „Два различита полувремена. У првом, Србија без игре, идеје, свежине. Довољно да Шпанци поведу 4:1 и најаве изненађење. После велике паузе Србија је заиграла много боље, пре свега у нападу и са играчем више“, стоји у извештају на званичном сајту Ватерполо савеза Србије.

        „Делфини“ су до краја треће четвртине смањили на 6:7, расположени Ћук прво је дао диван гол за изједначење, па асисистирао Митровићу за вођство које је Мандић 2:42 минута пре краја увећао на 9:7.

        Шпанци су се тргнули, изједначивши резултат у последњем минуту, да би Душан Мандић 13 секунди пре краја погодио мрежу „фурије“ и донео нам треће место.

        „Уморни смо. Није лако вратити се у базен од 30 метара после играња у 25-метарском базену, али преживели смо. Врућина и топла вода такође су нам били противници. Освежићемо се и надам се дочекати Казањ у жељеној форми“, изјавио је Стефан Митровић.

        СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 2, Гоцић, Ранђеловић, Ћук 2, Убовић, Никић 2, Драшовић, Рашовић, Филиповић 1, Суботић 1, С. Митровић 2, Б. Митровић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари